Poslovni prostori nikoga ne zanimaju

Bez autora
May 23 2010

Kako je cijena stanova u Banjoj Luci pala, zbog recesije, odnosno slabe zainteresiranosti kupaca, potražnja za poslovnim prostorima bar je još tri puta gora, jer njih doslovno niko ne kupuju. Posljednjih godina u Banjoj Luci je imalo na stotine i stotine poslovnih prostora. Dakle, ispod svake zgrade, umjesto garaža, rađeni su poslovni prostori. Jasno je bilo da neće svi biti prodati ili iznajmljeni, ali se nije očekivala ovako katastrofalna situacija. Doslovno, nema potražnje za poslovnim prostorima niti kupaca. Kvadratni metar poslovnog prostora u strogom centru Banje Luke, u Gospodskoj ulici, kreće se od 8.000 do 9.000 maraka. Na udaljenijim lokacijama od 1.500 do 3.000 maraka, a to su, kako tvrde trgovci nekretninama, cijene ispod svih očekivanja. Uglavnom, jednako loše ide izdavanje i prodaja poslovnih prostora.

Poslovni prostori nikoga ne zanimajuKako je cijena stanova u Banjoj Luci pala, zbog recesije, odnosno slabe zainteresiranosti kupaca, potražnja za poslovnim prostorima bar je još tri puta gora, jer njih doslovno niko ne kupuju.

Nema potražnje

Ovo je potvrđeno "Dnevnom avazu" u više agencija za promet nekretninama u ovom gradu.

- Posljednjih godina mi smo u Banjoj Luci imali na stotine i stotine poslovnih prostora. Dakle, ispod svake zgrade, umjesto garaža, rađeni su poslovni prostori. Jasno je bilo da neće svi biti prodati ili iznajmljeni, ali se nije očekivala ovako katastrofalna situacija. Doslovno, nema potražnje za poslovnim prostorima niti kupaca - izjavila je za "Avaz" Senka Gatarić-Vasilić, vlasnica agencije Euroagent.

Kako precizira, kvadratni metar poslovnog prostora u strogom centru Banje Luke, u Gospodskoj ulici, kreće se od 8.000 do 9.000 maraka.

Ispod očekivanja


Na udaljenijim lokacijama od 1.500 do 3.000 maraka, a to su, kako tvrde trgovci nekretninama, cijene ispod svih očekivanja.

- Uglavnom, jednako loše ide izdavanje i prodaja poslovnih prostora. Imate jednu Robnu kuću Triglav, u strogom centru Banje Luke, gdje se prostor iznajmljuje i prodaje mjesecima, ali bez rezultata - navodi Gatarić-Vasilić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik