Prodaja može, kupnja - ne

Bez autora
Dec 14 2011

Odbor za kontrolu zagrebačke Gradske skupštine prihvatio je sve prijedloge gradonačelnika Milana Bandića o prodaji zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba, a odbio sve prijedloge kupnje zemljišta. Pri odbijanju prijedloga kupnje zemljišta članovi Odbora smatrali su kako se zemljišta ne mogu kupovati bez donošenja rebalansa gradskog proračuna, a Jurica Meić (SDP) rekao je da kupnja zemljišta trenutačno nije strateški interes. Članovi Odbora tako su odbili kupnju nekretnine za izgradnju pristupne ceste između ulica Donje Vrapče i Injatičke ulice te kupnju nekretnine za izgradnju Remetinečkog odvojka. Odbor je prihvatio da se Medikol grupi d.o.o za rekonstrukciju kompleksa Domaće tvornice rublja (DTR) proda 1946 četvornih metara zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba za 3,697 milijuna kuna. Članovi Odbora uvjetno su prihvatili, jer nisu dobili potpunu dokumentaciju, i prodaju 1245 četvornih metara zemljišta društvu Erste Group Immorent Leasing za 2,838 milijuna kuna.

Prodaja može, kupnja - neOdbor za kontrolu zagrebačke Gradske skupštine prihvatio je sve prijedloge gradonačelnika Milana Bandića o prodaji zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba, a odbio sve prijedloge kupnje zemljišta.

Pri odbijanju prijedloga kupnje zemljišta članovi Odbora smatrali su kako se zemljišta ne mogu kupovati bez donošenja rebalansa gradskog proračuna, a Jurica Meić (SDP) rekao je da kupnja zemljišta trenutačno nije strateški interes.

Članovi Odbora tako su odbili kupnju nekretnine za izgradnju pristupne ceste između ulica Donje Vrapče i Injatičke ulice te kupnju nekretnine za izgradnju Remetinečkog odvojka.

Odbor je prihvatio da se Medikol grupi d.o.o za rekonstrukciju kompleksa Domaće tvornice rublja (DTR) proda 1946 četvornih metara zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba za 3,697 milijuna kuna.

Članovi Odbora uvjetno su prihvatili, jer nisu dobili potpunu dokumentaciju, i prodaju 1245 četvornih metara zemljišta društvu Erste Group Immorent Leasing za 2,838 milijuna kuna.

Također, prihvatili su da se za prodaju zemljišta u svrhu izgradnje župne crkve s pastoralnim centrom i hostelom u naselju Špansko te za zemljište u Sesvetama, za koje Grad, kako je rečeno, nema strategijski interes, raspišu javni natječaji. Zanimanje za zemljište u Sesvetama pokazala je tvrtka Albni koja bi ondje gradila proizvodni pogon s uredima.

Odbor za kontrolu na znanje je primio gradonačelnikovo Izvješće o stanju imovine Grada Zagreba za 2010. godinu te je pohvalio što je Bandić imenovao radnu skupinu koja bi trebala riješiti probleme s imovinom u vlasništvu Grada Zagreba.

Predsjednik Odbora Josip Kregar rekao je kako u zemljišne knjige nisu upisane sve nekretnine u vlasništvu Grada te je ocijenio kako je to jedan od najvažnijih zadataka radne skupine. Također, upozorio je da Zagreb u nekretninama ima zamrznuta znatna sredstva.

Margareta Mađerić (HDZ) i Igor Rađenović (SDP) ocijenili su kako se iz izvješća vidi da se gradskom imovinom ne upravlja u maniri dobroga gospodara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik