Program unapređenja energetske efikasnosti

Bez autora
May 29 2012

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije predstaviće u sredu, 30. maja 2012. godine, Program unapređjenja energetske efikasnosti u 2012. godini, uz prisustvo predstavnika banaka preko kojih će se dodeljivati subvencionisani krediti za tu namenu.Vlada Republike Srbije u martu mesecu ove godine usvojila je Program unapređenja energetske efikasnosti u 2012. godini, kojim je obezbeđeno 1,3 milijarde dinara za radove na rekonstrukciji i adaptaciji javnih i stambenih objekata.

Program unapređenja energetske efikasnostiMinistarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije predstaviće u sredu, 30. maja 2012. godine, Program unapređjenja energetske efikasnosti u 2012. godini, uz prisustvo predstavnika banaka preko kojih će se dodeljivati subvencionisani krediti za tu namenu.

Vlada Republike Srbije u martu mesecu ove godine usvojila je Program unapređenja energetske efikasnosti u 2012. godini, kojim je obezbeđeno 1,3 milijarde dinara za radove na rekonstrukciji i adaptaciji javnih i stambenih objekata.

Po ovom Programu, milijarda dinara namenjena je lokalnim samoupravama u vidu bespovratnih sredstava za projekte podizanja enrgetske efikasnosti javnih ustanova, a 300 miliona dinara biće iskorišćeno za subvencionisanje kamata za kredite koje gradjani budu uzimali za adaptaciju i rekonstrukciju svojih objekata.

Iz resornog ministarstva je saopšteno da će država na taj način pomoći u finansiranju ugradnje prozora, vrata, zamene stolarije, ugradnje kotlova, korišćenje termalnih pumpi i korišćenje obnovljivih izvora energije, kako bi se povećala energetska efikasnost.

U Ministarstvu su procenili da je za zamenu svih vrata i prozora u Srbiji potrebno ulaganje od 2,2 milijarde evra, a za izolaciju svih fasada sa prihvatljivim ekološkim materijalima oko 840 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik