Prosinac donio novi pad cijena najma u Zagrebu

Bez autora
Jan 25 2012

Tražene cijene najma zagrebačkih stanova već nekoliko godina bilježe pad, pa su tako i tijekom 2011. bile niže nego prošlih godina. Poredak najskupljih i najjeftinijih dijelova Zagreba, kada je o najmu stanova riječ ostao je isti: najveću svotu novca tijekom 2011. bilo je potrebno izdojiti u Centru, a najmanju u Novom Zagrebu. Tijekom prošle godine najveći pad cijena najma bilježe stanovi u Centru, koji su u odnosu na godinu ranije bili povoljniji čak za 9,1 posto, dok su cijene najma stanova na istočnom dijelu grada u istom razdoblju porasle za 3,1 posto. Prosinac 2011. donio je novi pad cijena najma zagrebačkih stanova, odnosno bile za 0,9 posto niže nego tijekom listopada. Cijene najma tijekom prosinca najviše su pale na istočnom dijelu grada, dok su u Centru čak i porasle. Tražene cijene najma zagrebačkih stanova već nekoliko godina bilježe pad, pa su tako i tijekom 2011. bile još niže nego prijašnjih godina. Prosječna tražena visina mjesečnog najma zagrebačkog stana do 80 metara kvadratnih prošle je godine iznosila 406 eura.

Prosinac donio novi pad cijena najma u ZagrebuTražene cijene najma zagrebačkih stanova već nekoliko godina bilježe pad, pa su tako i tijekom 2011. bile niže nego prošlih godina, pokazuju podaci portala Crozilla.com.

Poredak najskupljih i najjeftinijih dijelova Zagreba, kada je o najmu stanova riječ ostao je isti: najveću svotu novca tijekom 2011. bilo je potrebno izdojiti u Centru, a najmanju u Novom Zagrebu. Tijekom prošle godine najveći pad cijena najma bilježe stanovi u Centru, koji su u odnosu na godinu ranije bili povoljniji čak za 9,1 posto, dok su cijene najma stanova na istočnom dijelu grada u istom razdoblju porasle za 3,1 posto. Prosinac 2011. donio je novi pad cijena najma zagrebačkih stanova, odnosno bile za 0,9 posto niže nego tijekom listopada. Cijene najma tijekom prosinca najviše su pale na istočnom dijelu grada, dok su u Centru čak i porasle.

Tražene cijene najma zagrebačkih stanova već nekoliko godina bilježe pad, pa su tako i tijekom 2011. bile još niže nego prijašnjih godina. Prosječna tražena visina mjesečnog najma zagrebačkog stana do 80 metara kvadratnih prošle je godine iznosila 406 eura, pokazuju Crozillini podaci.

Tijekom 2008. prosječna tražena mjesečna najamnina stana do 80 metara kvadratnih iznosila je 471 euro, što je 13,8 posto više nego 2011.godine. U odnosu na one iz 2009. godine, kada je prosječna mjesečna najamnina iznosila 458 eura, prošlogodišnje su cijene najma bile za 11,4 posto niže. Tijekom 2010., tražene mjesečne najamnine stanova do 80 metara kvadratnih u prosjeku su iznosile 412 eura, što je 1,5 posto više od onih tijekom prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik