Prosječni kvadrat stana u Federaciji BiH košta 1.455 KM

Bez autora
Aug 02 2010

Prosječna cijena stanova izgrađenih u prvom polugodištu ove godine, prema federalnom Zavodu za statistiku, iznosi 1.455 KM po metru kvadratnom stambene površine, a formirana je na bazi izvještaja za 564 stana. U saopštenju federalnog Zavoda za statistiku navodi se da je prosječna cijena stanova završenih u prvom polugodištu ove godine manja za 13,8 posto u odnosu na isti period prethodne godine. Prosječni troškovi izgradnje učestvuju sa 80,1 posto od ukupne prosječne cijene i za 3,7 odsto manji su u odnosu na isti period predhodne godine. Prosječna cijena stanova u izgradnji, koji su se počeli graditi između 1. januara i 30. juna, formirana je na bazi izvještaja za 644 stana i iznosi 1.590 KM po metru kvadratnom. Prema podacima federalnog Zavoda za statistiku, prosječna cijena stanova je za 3,1 posto viša nego u istom periodu prethodne godine...

Prosječni kvadrat stana u Federaciji BiH košta 1.455 KMProsječna cijena stanova izgrađenih u prvom polugodištu ove godine, prema federalnom Zavodu za statistiku, iznosi 1.455 KM po metru kvadratnom stambene površine, a formirana je na bazi izvještaja za 564 stana.

U saopštenju federalnog Zavoda za statistiku navodi se da je prosječna cijena stanova završenih u prvom polugodištu ove godine manja za 13,8 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

Prosječni troškovi izgradnje učestvuju sa 80,1 posto od ukupne prosječne cijene i za 3,7 odsto manji su u odnosu na isti period predhodne godine.

Prosječna cijena stanova u izgradnji, koji su se počeli graditi između 1. januara i 30. juna, formirana je na bazi izvještaja za 644 stana i iznosi 1.590 KM po metru kvadratnom.

Prema podacima federalnog Zavoda za statistiku, prosječna cijena stanova je za 3,1 posto viša nego u istom periodu prethodne godine.

Prosječni troškovi gradnje učestvuju sa 77,5 posto od ukupne prosječne cijene i za 11,6 posto veći su u odnosu na isti period prethodne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik