Rast vrijednosti građevinskih radova

Bez autora
Jun 22 2017

Ukupna vrijednost građevinskih radova prošle godine je u odnosu na 2015. porasla 25,2 odsto na 453,7 miliona eura, pokazuju podaci Monstata. Od ukupne vrijednosti građevinskih radova, na preduzeća se odnosi 84,8 odsto ili 384,8 miliona eura, a na domaćinstva 68,8 miliona eura ili 15,2 odsto, navodi se u saopštenju. Statističari su dodali da je 42,3 odsto vrijednosti građevinskih radova ostvareno na zgradama, a 57,7 odsto na ostalim građevinama. Prošle godine je završeno 3,66 hiljada stanova sa korisnom površinom od 238,22 hiljade metara kvadratnih, rekli su iz Monstata. Vrijednost građevinskih radova obuhvata sav ugrađeni građevinski materijal i utrošeni rad bez obzira da li je plaćen ili ne. Podaci o vrijednosti obavljenih radova odnose se na one izvedene u izvještajnoj godini na završenim i nezavršenim objektima.

Rast vrijednosti građevinskih radovaUkupna vrijednost građevinskih radova prošle godine je u odnosu na 2015. porasla 25,2 odsto na 453,7 miliona eura, pokazuju podaci Monstata.

"Od ukupne vrijednosti građevinskih radova, na preduzeća se odnosi 84,8 odsto ili 384,8 miliona eura, a na domaćinstva 68,8 miliona eura ili 15,2 odsto", navodi se u saopštenju.

Statističari su dodali da je 42,3 odsto vrijednosti građevinskih radova ostvareno na zgradama, a 57,7 odsto na ostalim građevinama.

"Prošle godine je završeno 3,66 hiljada stanova sa korisnom površinom od 238,22 hiljade metara kvadratnih", rekli su iz Monstata.

Vrijednost građevinskih radova obuhvata sav ugrađeni građevinski materijal i utrošeni rad bez obzira da li je plaćen ili ne. Podaci o vrijednosti obavljenih radova odnose se na one izvedene u izvještajnoj godini na završenim i nezavršenim objektima.

Vrijednost radova koje su izvodili izvođači, data je na bazi godišnjih obračunskih situacija, a u organizaciji individualnih vlasnika na osnovu dokumentacije ili je procijenjena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik