Realizacija više projekata u Ćupriji

Bez autora
Apr 22 2012

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić obišao je radove na Osnovnoj školi “13. oktobar” u Ćupriji za koje je iz Programa pomoći građevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize izdvojeno više od 7,6 miliona dinara. Ministar Dulić se upoznao i sa aktivnostima na rekonstrukciji Olimpijskog bazena u Ćupriji, koji se finansiraju iz istog programa sredstvima u iznosu od 36,8 miliona dinara. U okviru pomenutog programa do sada u Srbiji završeno ili se gradi više od 90 škola i obdaništa, 49 sportskih objekata, stadiona, bazena, hala sportova, 68 objekata javne infrastrukture kao što su putevi, mostovi, toplovodi i gasovodi, 26 domova kulture i 18 bolnica i domova zdravlja. Svaki od tih objekata značajan je za poboljšanje kvaliteta života naših građana i istovremeno obezbeđuje posao za građevinske radnike.

Realizacija više projekata u ĆuprijiMinistar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić obišao je radove na Osnovnoj školi “13. oktobar” u Ćupriji za koje je iz Programa pomoći građevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize izdvojeno više od 7,6 miliona dinara.

Ministar Dulić se upoznao i sa aktivnostima na rekonstrukciji Olimpijskog bazena u Ćupriji, koji se finansiraju iz istog programa sredstvima u iznosu od 36,8 miliona dinara.

U okviru pomenutog programa do sada u Srbiji završeno ili se gradi više od 90 škola i obdaništa, 49 sportskih objekata, stadiona, bazena, hala sportova, 68 objekata javne infrastrukture kao što su putevi, mostovi, toplovodi i gasovodi, 26 domova kulture i 18 bolnica i domova zdravlja. Svaki od tih objekata značajan je za poboljšanje kvaliteta života naših građana i istovremeno obezbeđuje posao za građevinske radnike.

Govoreći o stanogradnji u okviru ovog programa, Dulić je naveo da će cena kvadratnog metra u naselju ”Dr Ivan Ribar” u Beogradu iznositi 1.194 evra, i istakao da kupci kojima je to prvi stan na tu cenu neće plaćati porez na dodatu vrednost od 18 odsto.

U naselju ”Dr Ivan Ribar” počela je izgradnja više od 800 kvalitetnih stanova, a u tom kompleksu biće i tržna zona, vrtići i škole.

Ministar je istakao da su veliki državni projekti stanogradnje uposlili građevinsku operativu, s obzirom na to da 35.000 radnika radi u beogradskom naselju ”Stepa Stepanović”, a očekuje se da će u naselju ”Dr Ivan Ribar” biti angažovano više od 5.000 građevinskih radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik