Rusi nude Ljubljani novi stambeni koncept

Bez autora
May 04 2018

Poslovni i trgovački dio stambeno-poslovnog kompleksa Situla u Ljubljani - podrum, prizemlje i prva dva kata - prije nekoliko mjeseci kupila je nekretninska kompanija ruskog poduzetnika Vladislava Levčugova, koji u Rusiji ima trgovačke centre, kao i franšizu trgovačkog lanca Spar. U Situli žele Slovencima predstaviti tzv. životno-poslovni koncept gdje tvrtke u istoj zgradi imaju i stambene i poslovne prostore. U inozemstvu je takav koncept već poznat, ali nije u Sloveniji. Pozivamo zainteresirane domaće i strane investitore da zajednički realiziramo našu ideju i u Situli stvorimo ugodan stambeno-poslovno-trgovački i društveni centar, kakvog u Slovenija još nema, rekao je Waldemar Weiss, direktor ruskog sektora međunarodne nekretninske tvrtke Munitor Gruppe, koja ima sjedište u Njemačkoj i na slovenskom tržištu u ime vlasnika prodaje ili iznajmljuje stambeno-poslovni dio Situla.

Rusi nude Ljubljani novi stambeni konceptPoslovni i trgovački dio stambeno-poslovnog kompleksa Situla u Ljubljani - podrum, prizemlje i prva dva kata - prije nekoliko mjeseci kupila je nekretninska kompanija ruskog poduzetnika Vladislava Levčugova, koji u Rusiji ima trgovačke centre, kao i franšizu trgovačkog lanca Spar.

U Situli žele Slovencima predstaviti tzv. životno-poslovni koncept gdje tvrtke u istoj zgradi imaju i stambene i poslovne prostore. U inozemstvu je takav koncept već poznat, ali nije u Sloveniji, pišu Finance.

Pozivaju investitore

"Pozivamo zainteresirane domaće i strane investitore da zajednički realiziramo našu ideju i u Situli stvorimo ugodan stambeno-poslovno-trgovački i društveni centar, kakvog u Slovenija još nema", rekao je Waldemar Weiss, direktor ruskog sektora međunarodne nekretninske tvrtke Munitor Gruppe, koja ima sjedište u Njemačkoj i na slovenskom tržištu u ime vlasnika prodaje ili iznajmljuje stambeno-poslovni dio Situla.

Prema Weissovim riječima, ruski vlasnik odlučio se za ulaganje jer je Slovenija financijski stabilna i sigurna, a vlada je prijateljska prema ulagačima iz inozemstva. Tako će stanovnicima, poduzetnicima i posjetiteljima Situla, u podrumu i prizemlju ponuditi parking te niz uslužnih djelatnosti - od raznih trgovina, kafića i restorana do kemijske čistionice, ljekarne ili fitness kluba. Sve ti prostori trebali bi biti povezani unutarnjim prolazom.

Cijene primjerene Sloveniji

Vlasnik želi dovesti u Situlu poznata specijalizirana domaća i strana trgovačka imena, kao i restoran poznatog imena ili s poznatim kuharom. Budući stambeno-poslovni kompleks Situla stanare očekuje u proširenoj trećoj fazi izgradnje, sa svim instalacijskim vezama.

Konačno uređenje stambenih i poslovnih prostora ili završne radove može obaviti sam kupac ili uz pomoć investitora. Waldemar Weiss dodaje da su im ciljani kupci međunarodne korporacije ili tvrtke koje imaju urede u Situli.

"Osnovna cijena četvornog metra na razini je primjerenoj slovenskim prilikama, naravno, konačna cijena formira se u ugovoru s kupcem, ovisno o njegovim potrebama i željama", objasnio je Weiss. Na temelju dostupnih kvadrature u poslovnim prostorima može raditi do 600 ljudi, a u trgovačkom dijelu posao ih može dobiti od 200 do 250.

Kreće prodaja

Za Tobačna mesto 23 mil. €

Stečajni upravitelj tvrtke Imos-G Grega Erman objavio je novo prikupljanje obvezujućih ponuda za stambeni i poslovni kompleks Tobačna mesto u Ljubljani, s početnom cijenom ponovno postavljenom na 23 milijuna eura. Po toj cijeni Erman je ranije tražio kupca, ali nije ga našao. Zainteresirane strane imaju dva mjeseca da dostave svoje ponude. U kompleksu na mjestu bivše tvornice duhana u Ljubljani planirana je izgradnja oko 600 stanova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik