Slovenija bez rešenja, srlja ka provaliji

Bez autora
Nov 17 2015

Građevinski sektor Slovenije još uvek je u problemima, godinama posle pucanja balona na tržištu nekretnina. Ovaj problem dovodi do kontinuiranog slabljenja aktivnosti u Sloveniji, pokazali su najnoviji podaci Zavoda za statistiku u Ljubljani. Vrednost građevinskih radova je u septembru pala 5,2 odsto na mesečnom nivou, i to je šesti uzastopni mesec pada vrednosti, navodi zavod, a prenosi agencija STA. Na godišnjem nivou, vrednost građevinskih radova pala je 12,5 odsto, budući da je značajno smanjen obim izgradnje infrastrukture i stanova. U devet meseci od početka godine, vrednost građevinskih radova smanjena je 8,6 odsto u odnosu na isti period lane. U odnosu na prosek iz 2010, na vrhuncu krize u sektoru nekretnina, septembarska vrednost radova je smanjena blizu 40 odsto, dodaje zavod.

Građevinski sektor Slovenije još uvek je u problemima, godinama posle pucanja balona na tržištu nekretnina.

Ovaj problem dovodi do kontinuiranog slabljenja aktivnosti u Sloveniji, pokazali su najnoviji podaci Zavoda za statistiku u Ljubljani.

Vrednost građevinskih radova je u septembru pala 5,2 odsto na mesečnom nivou, i to je šesti uzastopni mesec pada vrednosti, navodi zavod, a prenosi agencija STA.

Na godišnjem nivou, vrednost građevinskih radova pala je 12,5 odsto, budući da je značajno smanjen obim izgradnje infrastrukture i stanova.

U devet meseci od početka godine, vrednost građevinskih radova smanjena je 8,6 odsto u odnosu na isti period lane. U odnosu na prosek iz 2010, na vrhuncu krize u sektoru nekretnina, septembarska vrednost radova je smanjena blizu 40 odsto, dodaje zavod.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik