Slovenija s najvećim padom građevine u eurozoni

Bez autora
Jun 17 2015

Slovenski građevinski sektor bilježi najveći pad u eurozoni u travnju. Najviše se smanjila proizvodnja u slovenskom građevinskom sektoru, za 7,5 posto, te u onom Francuske, za 6,2 posto. Proizvodnja u građevinskom sektoru Europske unije posustala je u travnju, pritisnuta oštrim padom aktivnosti u sektoru niskogradnje koji je bio kočnica i za građevinski sektor eurozone, izvijestio je u srijedu europski statistički ured. Na razini Europske unije sezonski prilagođena proizvodnja u građevinskom sektoru smanjena je u travnju 0,3 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je prema revidiranim procjenama Eurostata poskočila 1,4 posto, izvijestio je Eurostat. Stagnirala je, u travnju, i proizvodnja u građevinskom sektoru eurozone u cjelini, pri čemu je 3,2-postotni pad proizvodnje u sektoru niskogradnje neutralizirao 0,8-postotni rast u sektoru visokogradnje.

Slovenija s najvećim padom građevine u eurozoniSlovenski građevinski sektor bilježi najveći pad u eurozoni u travnju.

Najviše se smanjila proizvodnja u slovenskom građevinskom sektoru, za 7,5 posto, te u onom Francuske, za 6,2 posto.

Proizvodnja u građevinskom sektoru Europske unije posustala je u travnju, pritisnuta oštrim padom aktivnosti u sektoru niskogradnje koji je bio kočnica i za građevinski sektor eurozone, izvijestio je u srijedu europski statistički ured.

Na razini Europske unije sezonski prilagođena proizvodnja u građevinskom sektoru smanjena je u travnju 0,3 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je prema revidiranim procjenama Eurostata poskočila 1,4 posto, izvijestio je Eurostat.

Stagnirala je, u travnju, i proizvodnja u građevinskom sektoru eurozone u cjelini, pri čemu je 3,2-postotni pad proizvodnje u sektoru niskogradnje neutralizirao 0,8-postotni rast u sektoru visokogradnje.

Među zemljama članicama EU koje su dostavile potrebne podatke, najveći su skok proizvodnje u građevinskom sektoru u travnju u odnosu na isti mjesec lani zabilježile Slovačka, za 14,1 posto, te Rumunjska i Švedska, za 10,8 posto, i Mađarska, za 10,7 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik