Srpske građevinske kompanije na sajmu u Poljskoj

Bez autora
Feb 05 2012

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) je po prvi put organizovala nastup domaćih firmi na sajmu građevine “BUDMA 2012” u Poznanju U Poljskoj, koji je održan od 24. do 27. januara 2012. godine. Na nacionalnom štandu predstavilo se osam srpskih kompanija i to: Aling Conel, Amiga, Antić Kosta, Quattro Houses - Quattro Construction, Stublina, Unipromet, EL - MET Sistem i Simi.Sa preko 190 ostvarenih kontakata, prvi nastup srpskih firmi izazvao je veliko interesovanje posetilaca, a kao rezultat sajamskog nastupa potencijalni izvoz se procenjuje na šest miliona evra u početnoj fazi.

Srpske građevinske kompanije na sajmu u PoljskojAgencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) je po prvi put organizovala nastup domaćih firmi na sajmu građevine “BUDMA 2012” u Poznanju U Poljskoj, koji je održan od 24. do 27. januara 2012. godine.

Na nacionalnom štandu predstavilo se osam srpskih kompanija i to: Aling Conel, Amiga, Antić Kosta, Quattro Houses - Quattro Construction, Stublina, Unipromet, EL - MET Sistem i Simi. Sa preko 190 ostvarenih kontakata, prvi nastup srpskih firmi izazvao je veliko interesovanje posetilaca, a kao rezultat sajamskog nastupa potencijalni izvoz se procenjuje na šest miliona evra u početnoj fazi.

Na ceremoniji zvaničnog otvaranja sajma, SIEPA je kao organizator dobila nagradu za najbolju marketing strategiju i najlepši štand na sajmu. Ova nagrada se dodeljuje od 2003. godine i obuhvata nekoliko kriterijuma kao što su: ciljevi izlaganja, prostorna organizacija i kvalitet izgradnje štanda, način izlaganja eksponata, kao i sprovođenje celokupne marketing strategije.

Opšti utisak srpskih izlagača je da na poljskom tržištu cene građevinskog materijala nisu visoke, ali ni kvalitet nije zadovoljavajući, te se ovi proizvodi uvoze iz Češke i Slovačke i izvoze u baltičke zemlje. Upravo tu srpska preduzeća vide svoju šansu i mogućnost da svojim kvalitetom mogu da budu konkurencija slovačkim i češkim preduzećima.

Sa izložbenim prostorom od preko 60.000 metara kvadratnih, Poznanj predstavlja najznačajniji sajamski centar u celoj Poljskoj i spada u jedan od najvećih centara u tom delu Evrope. Svoje proizvode je na sajmu predstavilo 1.420 kompanija iz 33 zemlje, a zabeležena je i rekordna poseta od preko 62.000 stručnjaka iz oblasti građevine, arhitekture i drugih srodnih sektora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik