Stopa nezaposlenosti u ožujku 20 posto

Bez autora
Apr 23 2012

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj za ožujak ove godine iznosi 20 posto. Stopa registrirane nezaposlenosti je blago smanjena na mjesečnoj razini, za 0,1 postotni bod, s obzirom da je stopa za veljaču ove godine iznosila 20,1 posto. Na godišnjoj razini stopa registrirane nezaposlenosti viša je za 0,7 postotnih bodova, budući da je u ožujku prošle godine iznosila 19,3 posto. Stopa registrirane nezaposlenosti izračunava se kao odnos broja nezaposlenih osoba, evidentiranih u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ), prema ukupnom aktivnom stanovništvu. Krajem ožujka u evidenciji HZZ-a bile su registrirane 339.882 nezaposlene osobe, što je za 0,9 posto ili 3.069 osoba manje nego u veljači, a za 3 posto ili 9.752 osobe više u odnosu na ožujak prošle godine.

Stopa nezaposlenosti u ožujku 20 postoStopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj za ožujak ove godine iznosi 20 posto, objavio je danas Državni zavod za statistiku.

Stopa registrirane nezaposlenosti je blago smanjena na mjesečnoj razini, za 0,1 postotni bod, s obzirom da je stopa za veljaču ove godine iznosila 20,1 posto.

Na godišnjoj razini stopa registrirane nezaposlenosti viša je za 0,7 postotnih bodova, budući da je u ožujku prošle godine iznosila 19,3 posto.

Stopa registrirane nezaposlenosti, koju objavljuje DZS, izračunava se kao odnos broja nezaposlenih osoba, evidentiranih u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ), prema ukupnom aktivnom stanovništvu.

Krajem ožujka u evidenciji HZZ-a bile su registrirane 339.882 nezaposlene osobe, što je za 0,9 posto ili 3.069 osoba manje nego u veljači, a za 3 posto ili 9.752 osobe više u odnosu na ožujak prošle godine.

Po podacima HZZ-a, tijekom ožujka u evidenciju nezaposlenih bilo je novoprijavljeno 21.726 osoba, dok je ukupno iz evidencije izašlo 24.795 osoba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik