Sutra potpisivanje Memoranduma o nastupu BH konzorcija na tržištu zemalja CIS-a

Bez autora
Jun 14 2010

Deset od 14 kompanija koje su na poziv Bosna Bank International (BBI) i Sarajevo Business Foruma potvrdile svoj odlazak na Međunarodnu investicijsku konferenciju u Azerbejdžan od 21. do 23. juna, sutra će u Sarajevu potpisati memorandum o zajedničkom nastupu na tržištu zemalja CIS-a. Na sastanku koji je prošle sedmice održan u BBI-u, kompanije: Eltra d.o.o., Euroasfalt d.o.o., Fining d.o.o., Grupa ARH d.o.o., Hidrogradnja d.o.o., Širbegović Group d.o.o., Šipad Komerc d.d., Tehnograd d.o.o. i Jump Logistics & Halal Europe odlučile su formirati konzorcij da bi zajednički nastupile na tržištu Azerbejdžana i zemalja CIS-a, kaže se u saopćenju iz BBI-a. Potpisivanje memoranduma bit će u Bosna Bank Internationalu u Sarajevu, a tada će biti objavljene i pojedinosti u vezi s nastupom tog bh. konzorcija na konferenciji u Bakuu od 21. do 23. juna. Odlazak bh. kompanija u Azerbejdžan i formiranje konzorcija rezultat su aktivnosti koje Sarajevo Business Forum poduzima nakon što je 6. i 7. aprila u Sarajevu održao 1. međunarodnu investicijsku konferenciju.

Sutra potpisivanje Memoranduma o nastupu BH konzorcija na tržištu zemalja CIS-aDeset od 14 kompanija koje su na poziv Bosna Bank International (BBI) i Sarajevo Business Foruma potvrdile svoj odlazak na Međunarodnu investicijsku konferenciju u Azerbejdžan od 21. do 23. juna, sutra će u Sarajevu potpisati memorandum o zajedničkom nastupu na tržištu zemalja CIS-a.

Na sastanku koji je prošle sedmice održan u BBI-u, kompanije: Eltra d.o.o., Euroasfalt d.o.o., Fining d.o.o., Grupa ARH d.o.o., Hidrogradnja d.o.o., Širbegović Group d.o.o., Šipad Komerc d.d., Tehnograd d.o.o. i Jump Logistics & Halal Europe odlučile su formirati konzorcij da bi zajednički nastupile na tržištu Azerbejdžana i zemalja CIS-a, kaže se u saopćenju iz BBI-a.

Potpisivanje memoranduma bit će u Bosna Bank Internationalu u Sarajevu, a tada će biti objavljene i pojedinosti u vezi s nastupom tog bh. konzorcija na konferenciji u Bakuu od 21. do 23. juna.

Odlazak bh. kompanija u Azerbejdžan i formiranje konzorcija rezultat su aktivnosti koje Sarajevo Business Forum poduzima nakon što je 6. i 7. aprila u Sarajevu održao 1. međunarodnu investicijsku konferenciju, kaže se u saopćenju BBI-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik