U Banja Luci cijene stanova i dalje padaju, kupaca nema

Bez autora
Jul 29 2012

Stanovi u RS-u u prethodne tri godine pojeftinili su i do 30 posto, a u agencijama za nekretnine kažu da će cijene padati i u idućem razdoblju. Cijene stanova u najvećem gradu Srpske dodatno će se smanjiti u idućem razdoblju. Teško je prognozirati koliko će iznositi to pojeftinjenje, ali vlasnici stanova morat će snižavati cijene ako ih planiraju prodati. Trenutačno je velika ponuda stanova, ali kupaca nema dovoljno. Četvorni se metar stambenog prostora u Banjoj Luci može kupiti i za 1200 konvertibilnih maraka. Cijena četvornog metra u novim zgradama iznosi od 2000 do 2500 konvertibilnih maraka. Ekonomisti ističu da prodaja stagnira jer su banke pooštrile uvjete za dobivanje stambenih kredita .

U Banja Luci cijene stanova i dalje padaju, kupaca nemaStanovi u RS-u u prethodne tri godine pojeftinili su i do 30 posto, a u agencijama za nekretnine kažu da će cijene padati i u idućem razdoblju, prenosi Glas Srpske.

Vlasnica agencije za nekretnine Euro agent iz Banje Luke Senka Gatarić rekla je da će se cijene stanova u najvećem gradu Srpske dodatno smanjiti u idućem razdoblju, prenosi Business.hr.
 
"Teško je prognozirati koliko će iznositi to pojeftinjenje, ali vlasnici stanova morat će snižavati cijene ako ih planiraju prodati", rekla je Senka Gatarić i dodala da je trenutačno velika ponuda stanova, ali kupaca nema dovoljno. Četvorni se metar stambenog prostora u Banjoj Luci može kupiti i za 1200 konvertibilnih maraka. Cijena četvornog metra u novim zgradama iznosi od 2000 do 2500 konvertibilnih maraka.
 
Ekonomisti ističu da prodaja stagnira jer su banke pooštrile uvjete za dobivanje stambenih kredita .

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik