U Beogradu izdato 1.023 građevinske dozvole

Bez autora
Dec 08 2011

Ukupna površina stambenog i poslovnog prostora koji se u ovom trenutku mogu graditi u Beogradu iznosi skoro 85.000 kvadrata, samo prema broju izdatih dozvola u novembru u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove.Od donošenja novog zakona o planiranju i izgradnji u Beogradu, od septembra 2009. godine izdato je ukupno 1.023 građevinske dozvole, od toga 120 u gradskom sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove i završeno je preko 2.500 započetih procedura po starom zakonu.

U Beogradu izdato 1.023 građevinske dozvoleUkupna površina stambenog i poslovnog prostora koji se u ovom trenutku mogu graditi u Beogradu iznosi skoro 85.000 kvadrata, samo prema broju izdatih dozvola u novembru u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove.

Od donošenja novog zakona o planiranju i izgradnji u Beogradu, od septembra 2009. godine izdato je ukupno 1.023 građevinske dozvole, od toga 120 u gradskom sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove i završeno je preko 2.500 započetih procedura po starom zakonu. Potencijalno je moguće graditi u Beogradu preko milion kvadrata stambenog i poslovnog prostora, na osnovu ovih dozvola, sa obrtom od preko milijardu evra.

Na izdavanje građevinske dozvole u Beogradu se prosečno čeka 130 dana, a negativno rešeni zahtevi obrađuju se 15 dana duže.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik