U lipnju izdano 5,2 posto više odobrenja za građenje

Bez autora
Aug 14 2011

lipnju ove godine izdano je 746 odobrenja za građenje, što je za 5,2 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Ukupan broj izdanih odobrenja za građenje u razdoblju od siječnja do lipnja ove godine u usporedbi s istim lanjskim razdobljem manji je za 4,9 posto. Prema vrstama građevina, u ovogodišnjem lipnju je 84,3 posto odobrenja izdano za zgrade, a 15,7 posto za ostale građevine. Istodobno, prema vrstama građenja je 80 posto odobrenja izdano za novogradnju, a 20 posto za rekonstrukcije. Prema izdanim odobrenjima za građenje u promatranom mjesecu, predviđeno je građenje 697 stanova s prosječnom površinom od 104,1 metar četvorni.

U lipnju izdano 5,2 posto više odobrenja za građenjelipnju ove godine izdano je 746 odobrenja za građenje, što je za 5,2 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Ukupan broj izdanih odobrenja za građenje u razdoblju od siječnja do lipnja ove godine u usporedbi s istim lanjskim razdobljem manji je za 4,9 posto. Prema vrstama građevina, u ovogodišnjem lipnju je 84,3 posto odobrenja izdano za zgrade, a 15,7 posto za ostale građevine. Istodobno, prema vrstama građenja je 80 posto odobrenja izdano za novogradnju, a 20 posto za rekonstrukcije. Prema izdanim odobrenjima za građenje u promatranom mjesecu, predviđeno je građenje 697 stanova s prosječnom površinom od 104,1 metar četvorni. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik