U svibnju Slovenija zabilježila najveći pad građevinskih radova u EU

Bez autora
Jul 19 2012

Da je slovenski građevinski sektor u teškoj krizi, dokazuje i statistika. Obujam građevinskih poslova se tijekom svibnja, u odnosu na travanj, smanjio za čak 17,5 posto, što je daleko najviše među država Europske unije. Daleko iza Slovenije, na drugom mjestu s najvećim padom od -4,1 posto je Mađarska, a slijedi im Španjolska s -3,3 posto. S druge strane, najveći rast je zabilježen u velikoj Britaniji sa 6,3 posto, Rumunjskoj s pet posto i Portugalu s 3,6 posto. Na godišnjoj razini je nešto slabije išlo tek izuzetno zaduženim Španjolcima. Nadalje, obim građevinskih poslova se u eurozoni po sezonski prilagođenim podacima tijekom svibnja na mjesečnoj razini povećao za 0,1 posto, u EU-u pak za 1,6 posto.

U svibnju Slovenija zabilježila najveći pad građevinskih radova u EUDa je slovenski građevinski sektor u teškoj krizi, dokazuje i statistika. Obujam građevinskih poslova se tijekom svibnja, u odnosu na travanj, smanjio za čak 17,5 posto, što je daleko najviše među država Europske unije.

Daleko iza Slovenije, na drugom mjestu s najvećim padom od -4,1 posto je Mađarska, a slijedi im Španjolska s -3,3 posto.

S druge strane, najveći rast je zabilježen u velikoj Britaniji sa 6,3 posto, Rumunjskoj s pet posto i Portugalu s 3,6 posto. Na godišnjoj razini je nešto slabije išlo tek izuzetno zaduženim Španjolcima. Nadalje, obim građevinskih poslova se u eurozoni po sezonski prilagođenim podacima tijekom svibnja na mjesečnoj razini povećao za 0,1 posto, u EU-u pak za 1,6 posto, priopćio je europski statistički ured Eurostat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik