U Varaždinu počela gradnja novog POS-ova naselja

Bez autora
Apr 18 2011

U Varaždinu u Ulici Vilka Novaka danas je svečano označen početak gradnje novog POS-ova naselja, a predstavnici investitora, izvođača radova i projektanata najavili su da će, po programu društveno poticane stanogradnje, u prvoj fazi biti podignute četiri zgrade s ukupno 168 stanova, 80 garaža i dvama poslovnim prostorima, u što će biti uloženo 99,15 milijuna kuna. Izvođači radova bit će Zagorje-Tehnobeton, Coning-inženjering i Coning-ecogradnja, a investitori su država, grad Varaždin i Javna ustanova "Gradski stanovi Varaždin". Po ugovorima o gradnji, prve četiri zgrade trebaju biti dovršene i useljive u roku od 20 mjeseci, odnosno u prosincu sljedeće godine, a investitori i izvođači radova nadaju se da će to biti i ranije. Zemljište za prvu fazu ustupio je grad koji će komunalno opremiti sve objekte i priključiti ih na infrastrukturu, a gradnju će financirati država poticajima i novcem kupaca s popisa reda prvenstva.

U Varaždinu počela gradnja novog POS-ova naseljaU Varaždinu u Ulici Vilka Novaka danas je svečano označen početak gradnje novog POS-ova naselja, a predstavnici investitora, izvođača radova i projektanata najavili su da će, po programu društveno poticane stanogradnje, u prvoj fazi biti podignute četiri zgrade s ukupno 168 stanova, 80 garaža i dvama poslovnim prostorima, u što će biti uloženo 99,15 milijuna kuna.

Izvođači radova bit će Zagorje-Tehnobeton, Coning-inženjering i Coning-ecogradnja, a investitori su država, grad Varaždin i Javna ustanova "Gradski stanovi Varaždin".

Po ugovorima o gradnji, prve četiri zgrade trebaju biti dovršene i useljive u roku od 20 mjeseci, odnosno u prosincu sljedeće godine, a investitori i izvođači radova nadaju se da će to biti i ranije. Zemljište za prvu fazu ustupio je grad koji će komunalno opremiti sve objekte i priključiti ih na infrastrukturu, a gradnju će financirati država poticajima i novcem kupaca s popisa reda prvenstva.

U tijeku je odabir stanova podnositelja zahtjeva s popisa iz 2008., a kako su se nakon nastanka tog popisa okolnosti promijenile, otvoren je i natječaj za novi popis, na koji se građani zainteresirani za kupnju POS-ova stana mogu javiti do 2. svibnja, istaknuo je ravnatelj "Gradskih stanova Varaždin" Vladimir Kukec.

Kupci stan plaćaju udjelom od najmanje 15 posto vrijednosti stana, banka kreditira 47 posto vrijednosti, a ostatak od 38 posto su državni poticaji i udio grada u zemljištu i infrastrukturi. Prosječna prodajna cijena stana je 1012 eura po četvornom metru.

Na predjelu u Ulici Vilka Novaka u Varaždinu planira se idućih godina izgraditi stambeno naselje s ukupno 18 zgrada, sa sadržajima potrebnima za kvalitetan život naselja: dječjim vrtićima, ljekarnama, ambulantama i trgovinama. Na tom bi mjestu trebala biti izgrađena i crkva nove župe svete Ane, a najvjerojatnije i centar Caritasa Varaždinske biskupije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik