Ugovor o gradnji 270 stanova

Bez autora
Nov 23 2011

Danas je potpisan ugovor između Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu gradnju i konzorcijuma kompanija Čelebić d.o.o. i Zetagradnja d.o.o, na osnovu kojeg će u Baru biti izgrađene tri stambene zgrade sa 270 stanova solidarnosti. Ugovor su potpisali Boris Mihajlović, izvršni direktor Fonda i Milašin Borović, izvršni direktor kompanije Čelebić d.o.o. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević, pomoćnik ministra održivog razvoja i turizma Danilo Gvozdenović, direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković, kao i rukovodioci Unije poslodavaca, Saveza sindikata Crne Gore, Opštinskog sindikalnog povjereništva Bar i barskih preduzeća koja će u ovim zgradama obezbijediti stanove za svoje radnike. Izgradnja tri stambene zgrade sa 270 stanova solidarnosti je projekat koji zajedno realizuju Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) i Opštinsko sindikalno povjereništvo. Opština Bar je ustupila 8700 m2 zemljišta u zahvatu DUP-a "Topolica – Bjeliši" i oslobodila investitore plaćanja naknade za uređenje gradskog-građevinskog zemljišta. Time ukupno učešće lokalne uprave iznosi preko 5,5 miliona eura.

Ugovor o gradnji 270 stanovaDanas je potpisan ugovor između Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu gradnju i konzorcijuma kompanija Čelebić d.o.o. i Zetagradnja d.o.o, na osnovu kojeg će u Baru biti izgrađene tri stambene zgrade sa 270 stanova solidarnosti.

Ugovor su potpisali Boris Mihajlović, izvršni direktor Fonda i Milašin Borović, izvršni direktor kompanije Čelebić d.o.o.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević, pomoćnik ministra održivog razvoja i turizma Danilo Gvozdenović, direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković, kao i rukovodioci Unije poslodavaca, Saveza sindikata Crne Gore, Opštinskog sindikalnog povjereništva Bar i barskih preduzeća koja će u ovim zgradama obezbijediti stanove za svoje radnike.

Izgradnja tri stambene zgrade sa 270 stanova solidarnosti je projekat koji zajedno realizuju Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) i Opštinsko sindikalno povjereništvo.

Opština Bar je ustupila 8700 m2 zemljišta u zahvatu DUP-a "Topolica – Bjeliši" i oslobodila investitore plaćanja naknade za uređenje gradskog-građevinskog zemljišta. Time ukupno učešće lokalne uprave iznosi preko 5,5 miliona eura.

Od ukupnog broja stanova, projektom je predviđeno 108 jednosobnih (od 45 do 50 m2) i 162 dvosobna stana (od 65 do 70 m2), a njihova prodajna cijena će iznositi 780 eura/ m2, s time da će 20 odsto učešća ići na teret preduzeća koja obezbjeđuju stanove, pa će finalnom korisniku za tu vrijednost biti umanjena cijena stana.

Vrijednost ugovora koji potpisuju CFSSI i izvođač radova, konzorcijum kompanija Čelebić d.o.o. i Zetagradnja d.o.o je približno 11.3 miliona eura, a rok za završetak radova je 16 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik