Uručeni ključevi 77 vojnih stanova

Bez autora
Apr 20 2012

Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je ključeve 77 novoizgrađenih stanova na Bežanijskoj kosi, u Beogradu, aktivnim i penzionisanim pripadnicima Vojske Srbije, čime je nastavljen projekat realizacije stambenih pitanja zaposlenih pri vojsci. Ovo je jedna od najboljih godina kada je u pitanju rešavanje stambenog pitanja pripadnika vojske. Sa 77 stanova koje smo danas dodelili, na prostoru Bežanijske kose u poslednje četiri godine pripadnicima Vojske uručeni su ključevi ukupno 550 stranova. Ministarstvo odbrane napravilo je plan da u četiri i po godine reši oko 5.000 stambenih pitanja na teritoriji Srbije. Sa tim planom se nastavlja. Na postoru Bežanijske kose ima još oko 250 započetih stanova, čija su rešenja uručena još 2001. godine. Cilj je da se krajem ove godine i tokom sledeće nastavi izgradnja i time konačno zaokruži taj prostor sa ukupno 850 do 900 stanova.

Uručeni ključevi 77 vojnih stanovaKljučevi 77 novih stanova na Bežanijskoj kosi, u Beogradu, uručeni aktivnim i penzionisanim pripadnicima Vojske Srbije. Ministar odbrane Dragan Šutanovac podsetio da je Ministarstvo napravilo plan da u četiri i po godine reši oko 5.000 stambenih pitanja.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je ključeve 77 novoizgrađenih stanova na Bežanijskoj kosi, u Beogradu, aktivnim i penzionisanim pripadnicima Vojske Srbije, čime je nastavljen projekat realizacije stambenih pitanja zaposlenih pri vojsci.

Šutanovac je, nakon što je uručio ključeve od stanova u tri nove zgrade u ulici Peđe Milosavljevića, rekao da je ovo jedna od najboljih godina kada je u pitanju rešavanje stambenog pitanja pripadnika vojske.

"Sa 77 stanova koje smo danas dodelili, na prostoru Bežanijske kose u poslednje četiri godine pripadnicima Vojske uručeni su ključevi ukupno 550 stranova", naveo je Šutanovac i podsetio da je Ministarstvo odbrane napravilo plan da u četiri i po godine reši oko 5.000 stambenih pitanja na teritoriji Srbije.

"Drago mi je da sa tim planom nastavljamo. Na postoru Bežanijske kose ima još oko 250 započetih stanova, čija su rešenja uručena još 2001. godine. Želja nam je da krajem ove godine i tokom sledeće nastavimo izgradnju i time konačno zaokružimo taj prostor sa ukupno 850 do 900 stanova", rekao je Šutanovac.

On je podsetio da je to samo jedan od vidova rešavanja stambenog pitanja pripadnika Vojske Srbije, navodeći da je započet projekat izgrađnje malih kuća, kao i veoma važni projekti stambenog kreditiranja.

"Uskoro ćemo i na prostoru kasarne Stepa Stepanović takođe uručivati ključeve i moram da kažem da je ovo jedna od najbolja godina kada je u pitanju rešavanje stambenih pitanja aktivnih i penzionisanih pripadnika Vojske Srbije", zaključio je Šutanovac.

Ministar je obišao nekoliko stanova u jednoj od novoizgrađenih zgrada i poželeo sreću novim vlasnicima, od kojih mnogi nikada nisu imali stan u vlasništvu.

Potpukovik Rajko Petrović, zaposlen u Ministarstvu odbrane koji 19 godina sa surugom i dva sina živi kao podstanar, rekao je novinarima da je dodela veliki događaj za njegovu porodicu, i da takav poduhvat Ministarstva pozitivno utiče na moral pripadnika vojske i dalje izvršavanje zadataka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik