Uskoro zakon o pomoći građevinskoj industriji

Bez autora
Jun 16 2010

Vlada Srbije u narednih nekoliko nedelja uputiće Skupštini Srbije predlog zakona o pomoći građevinskoj industriji na usvajanje po hitnom postupku. Zakon će predvideti ubrzane procedure za izbor najpovoljnijeg ponuđača za državne investicije u oblastima u kojima postoji potreba za građevinskom operativom.Ubrzavanjem procesa javnih nabavki ući će se u velike investicije u stanogradnji, putevima, rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji objekata neophodnih za državu. Građevinarstvo je zbog krize u velikom problemu i jedini način da bi se izvuklo iz krize je da država bude investitor.

Uskoro zakon o pomoći građevinskoj industrijiVlada Srbije u narednih nekoliko nedelja uputiće Skupštini Srbije predlog zakona o pomoći građevinskoj industriji na usvajanje po hitnom postupku, najavio je ministar prostornog planiranja Oliver Dulić.

- Zakon će predvideti ubrzane procedure za izbor najpovoljnijeg ponuđača za državne investicije u oblastima u kojima postoji potreba za građevinskom operativom - kazao je on i dodao da će se ubrzavanjem procesa javnih nabavki ući u velike investicije u stanogradnji, putevima, rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji objekata neophodnih za državu.

- Građevinarstvo je zbog krize u velikom problemu i jedini način da bi se izvuklo iz krize je da država bude investitor - istakao je Dulić i dodao da država nije zakasnila sa ovim zakonom, koji bi trebalo da oporavi građevinski sektor, jer je sada jedini mogući trenutak kada je to moglo da se uradi.

- Država je spremna da uradi potrebne izmene Zakona o planiranju i izgradnji, kako bi se taj zakon efikasnije sprovodio, ali glavni stubovi zakona ostaće nepromenjeni - naveo je on i dodao da je legalizacija u Srbiji uspela i da tu nema potrebe za popravkama, kao i da je 670.000 građana ušlo u proceduru legalizacije i da će za tri do pet godina u Srbiji svi objekti biti legalizovani.

- Aktivnosću inspekcija na terenu trudimo se da se svaka nelegalna gradnja spreči - istakao je Dulić i rekao da je plan da do 2012. godine svi gradovi i opštine u Srbiji imaju prostorni plan i regulacioni plan na osnovu koga može da se izda građevinska dozvola.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik