Usvojen program za pomoć građevinskoj industriji

Bez autora
Jun 03 2010

Vlada Srbije donela je danas program podrške građevinskoj industriji Srbije, vredan oko 300 miliona evra. Program će biti realizovan u narednih godinu i po, a Vlada i lokalne samouprave će obezbediti po tri milijarde dinara za taj program.Preostalih 80 posto sredstava za program obezbediće se kreditima poslovnih banaka. Kako je saopšteno, prema programu pomoći građevinskoj industriji biće odobravani dinarski krediti bez valutne klauzule sa rokom otplate pet godina i godinu dana počeka, a godišnja kamata biće referentna kamata Narodne banke Srbije plus 2,5 posto.

Usvojen program za pomoć građevinskoj industrijiVlada Srbije donela je danas program podrške građevinskoj industriji Srbije, vredan oko 300 miliona evra.

Program će biti realizovan u narednih godinu i po, a Vlada i lokalne samouprave će obezbediti po tri milijarde dinara za taj program. Preostalih 80 posto sredstava za program obezbediće se kreditima poslovnih banaka.

Kako je saopšteno, prema programu pomoći građevinskoj industriji biće odobravani dinarski krediti bez valutne klauzule sa rokom otplate pet godina i godinu dana počeka, a godišnja kamata biće referentna kamata Narodne banke Srbije plus 2,5 posto.

U toku sledeće nedelje biće upućen poziv poslovnim bankama da učestvuju u programu, a prve investicije počeće na leto ove godine. Javni poziv će biti upućen i gradovima i opštinama da podnesu zahtev za učešće u sufinansiranju projekata.

Program je namenjen izgradnji stanova, škola i obdaništa, bolnica i zdravstvenih ustanova, sportskih objekata i institucija kulture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik