Usvojen zakonski predlog za podsticaj građevinske industrije

Bez autora
Jun 18 2010

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize, do kraja 2011. godine, koji će po hitnom postupku biti upućen u skupštinsku proceduru na usvajanje. Predloženi zakon predviđa ubrzanu proceduru za izbor ponuđača u projektima, koje će finansirati država i koje je predviđeno Zakonom o javnim nabavkama. Ukinulili su suspenzivno dejstvo bilo kakvog prigovora na sam nastavak procesa javne nabavke. Time se ne menja Zakon o javnim nabavkama. To će važiti za projekte koje će utvrđivati vlada i koji će se finansirati iz budžetskih sredstava. Očekuje se da će se u narednih godinu i po dana, zahvaljujući tom zakonu, izgraditi oko 20.000 stanova u Srbiji.

Uvojen zakonski predlog za podsticaj građevinske industrijeVlada Srbije usvojila je Predlog zakona o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize, do kraja 2011. godine, koji će po hitnom postupku biti upućen u skupštinsku proceduru na usvajanje.

Kako je kazao ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić posle sednice vlade, predloženi zakon predviđa ubrzanu proceduru za izbor ponuđača u projektima, koje će finansirati država i koje je predviđeno Zakonom o javnim nabavkama.

- Ukinulili smo suspenzivno dejstvo bilo kakvog prigovora na sam nastavak procesa javne nabavke - kazao je Dulić i istakao da se time ne menja Zakon o javnim nabavkama.

On je istakao da će to važiti za projekte koje će utvrđivati vlada i koji će se finansirati iz budžetskih sredstava.
Dulić je takođe izrazio očekivanje da će se u narednih godinu i po dana, zahvaljujući tom zakonu, izgraditi oko 20.000 stanova u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik