Vakufska banka kupila Šipadove kancelarije

Bez autora
Apr 20 2010

Kancelarije preduzeća "Šipad eksport-import" Sarajevo, koje se nalaze u centru ovog grada, za oko 2,6 miliona KM kupila je Vakufska banka pod čijom je hipotekom i bila ova imovina sarajevske firme. Juče je istekao i rok koji je ova banka dala "Šipad eksport-importu" da proda kancelarije i vrati oko 2,5 miliona KM kredita kako ne bi bila aktivirana hipoteka. Imovina je kupljena po početnoj cijeni koja je bila navedena u javnom pozivu. Prodajom kancelarija riješili su problem hipoteke. Vakufska banka će skinuti hipoteku koju je imala nad 'Šipadovim' kancelarijama i dijelu zemljišta u naselju Ilidža. Aktiviranje hipoteke značilo bi prodaju imovine po 50 odsto nižoj cijeni od njene tržišne vrijednosti, jer je takva praksa u izvršnom postupku.

Vakufska banka kupila Šipadove kancelarijeKancelarije preduzeća "Šipad eksport-import" Sarajevo, koje se nalaze u centru ovog grada, za oko 2,6 miliona KM kupila je Vakufska banka pod čijom je hipotekom i bila ova imovina sarajevske firme.

Potvrdio je to direktor "Šipad eksport-importa" Alija Dautović, nakon otvaranja ponuda i pregovora s Vakufskom bankom - jedinim ponuđačem za kupovinu kancelarija. Dautović je podsjetio da je juče istekao i rok koji je ova banka dala "Šipad eksport-importu" da proda kancelarije i vrati oko 2,5 miliona KM kredita kako ne bi bila aktivirana hipoteka.

"Imovina je kupljena po početnoj cijeni koja je bila navedena u javnom pozivu. Prodajom kancelarija riješili smo problem hipoteke. Vakufska banka će skinuti hipoteku koju je imala nad 'Šipadovim' kancelarijama i dijelu zemljišta u naselju Ilidža", dodao je Dautović, koji je ranije istakao da bi aktiviranje hipoteke značilo prodaju imovine po 50 odsto nižoj cijeni od njene tržišne vrijednosti, jer je takva praksa u izvršnom postupku.

Kredit zbog kojeg je stavljena hipoteka uzet je 2008. godine kako bi radnicima "Šipad eksport-importa" bile isplaćene zaostale plate za koje su imali presude i zbog kojih je račun firme bio blokiran nekoliko mjeseci. Kancelarije koje su juče prodate nalaze se na četvrtom spratu "Šipadove" zgrade u Titovoj ulici u Sarajevu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik