Vegrad ’’napustio’’ hrvatski Kempinski

Bez autora
Jun 24 2010

Slovenski građevinski velikan Vegrad nema poteškoća samo u Sloveniji, već i u Hrvatskoj, gdje mu je blokirana većina bankovnih računa, a dugovi rastu iz dana u dan. Vegrad iz Velenja, Vegrad Gradnja iz Zagreba i Grbina iz Savudrije više nisu vlasnici 75-postotnog udjela hrvatske Rezidencije Skiper u čijem je vlasništvu naselje Kempinski na Crvenom Vrhu. Njihov je udio nedavno preuzela Hypo Alpe-Adria Bank. Kako i zašto je do toga došlo, nije poznato. Iako je istupanjem iz Skipera Vegrad možda podmirio dug prema Hypu, to ne vrijedi za njegove podizvođače u RH kojima duguje oko 3 milijuna eura i koji će 1. srpnja organizirati prosvjed u Savudriji.

Vegrad ’’napustio’’ hrvatski KempinskiSlovenski građevinski velikan Vegrad nema poteškoća samo u Sloveniji, već i u Hrvatskoj, gdje mu je blokirana većina bankovnih računa, a dugovi rastu iz dana u dan.

Vegrad iz Velenja, Vegrad Gradnja iz Zagreba i Grbina iz Savudrije više nisu vlasnici 75-postotnog udjela hrvatske Rezidencije Skiper u čijem je vlasništvu naselje Kempinski na Crvenom Vrhu. Njihov je udio nedavno preuzela Hypo Alpe-Adria Bank. Kako i zašto je do toga došlo, nije poznato.

Iako je istupanjem iz Skipera Vegrad možda podmirio dug prema Hypu, to ne vrijedi za njegove podizvođače u RH kojima duguje oko 3 milijuna eura i koji će 1. srpnja organizirati prosvjed u Savudriji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik