Velike transakcije poslovnim nekretninama u Sloveniji

Bez autora
Apr 15 2019

Prošle godine bilo je dosta transakcija s poslovnim nekretninama u Sloveniji, a među prodavnicama izdvaja se prodaja Merkatorovih centara i centara "Stop Šop". Prema podacima kompanije za nekretnine "Remaks", među kancelarijama izdvajaju se Centar Tivoli, u industrijskom segmentu prodaja nekadašnjeg Litostroja, a hit su bila parkirališta. Prošle godine najveća je bila Merkatorova prodaja i otkup 10 trgovačkih centara, koje je izvršila Supernova za 116 miliona evra, a slijede prodaja osam prodavnica "Stop Šopa", od kojih su tri u Sloveniji, ostatak u Hrvatskoj i Srbiji, koje je Immofinanz kupio od MID grupe za ukupno 90 miliona evra. Kada je riječ o kancelarijskim prostorima, izdvaja se transakcija KD Sklada, koji su od VB Real Estatea kupili Tivoli centar iz Ljubljane za 13 miliona evra, a od zgrade Centrice South Staklenih dvora za 12,7 miliona evra.

Velike transakcije poslovnim nekretninama u SlovenijiProšle godine bilo je dosta transakcija s poslovnim nekretninama u Sloveniji, a među prodavnicama izdvaja se prodaja Merkatorovih centara i centara "Stop Šop".

Prema podacima kompanije za nekretnine "Remaks", među kancelarijama izdvajaju se Centar Tivoli, u industrijskom segmentu prodaja nekadašnjeg Litostroja, a hit su bila parkirališta, prenosi SeeBiz.

Prošle godine najveća je bila Merkatorova prodaja i otkup 10 trgovačkih centara, koje je izvršila Supernova za 116 miliona evra, a slijede prodaja osam prodavnica "Stop Šopa", od kojih su tri u Sloveniji, ostatak u Hrvatskoj i Srbiji, koje je Immofinanz kupio od MID grupe za ukupno 90 miliona evra.

Kada je riječ o kancelarijskim prostorima, izdvaja se transakcija KD Sklada, koji su od VB Real Estatea kupili Tivoli centar iz Ljubljane za 13 miliona evra, a od zgrade Centrice South Staklenih dvora za 12,7 miliona evra.

Parkiralište Šentpeter u Ljubljani, koje ima 472 parkirna mesta, kupio je List Slopark iz Rajtenburga za 14,55 miliona evra, dok je gradsko parkiralište u Mariboru sa 810 parkirnih mesta kupio GMG Investments od F Citya za 4,5 miliona evra.

Kada se radi o hotelima, Kapitalska družba i modra zavarovalnica kupili su San Simon Resort u Izoli od hotela Bernardin, a posao je iznosio oko 10 miliona evra.

KD Kvart je prodao hotelski deo za devet miliona evra Brtpruleu., a novom vlasniku dodijeljen je i novi City Hotel Ljubljana, koji je porodica Tatić kupila od porodice Elephant i Sikim po nepoznatoj cijeni.

Kod ostalih nekretnina ističe se ugovor o kupovini Marine Portorož, koji će Adventura Holding i Glen kupiti od DZS-a za 21 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik