Veliki skup o legalizaciji objekata 19. septembra

Bez autora
Sep 13 2012

Ministarstvo za građevinu i urbanizam pozvalo je danas predstavnike lokalnih samouprava u Srbiji na skup 19. septembra u Beogradu, kako bi se ubrzao proces legalizacije oko 700.000 bespravno sagrađenih objekata. Na sastanku će biti reči i o mogućnosti uvođenja dodatnih popusta za legalizaciju u opštinama i gradovima.Najveći broj prihoda odnosno naknada koje se ostvaruju u postupcima legalizacije predstavljaju prihod lokalnih samouprava, tako da će upravo ovaj sastanak pokazati koliko su opštine i gradovi spremni dodatno da učine ustupke u tom delu.

Veliki skup o legalizaciji objekata 19. septembraMinistarstvo za građevinu i urbanizam pozvalo je danas predstavnike lokalnih samouprava u Srbiji na skup 19. septembra u Beogradu, kako bi se ubrzao proces legalizacije oko 700.000 bespravno sagrađenih objekata.

Na sastanku će biti reči i o mogućnosti uvođenja dodatnih popusta za legalizaciju u opštinama i gradovima, rekla je za Tanjug pomoćnica ministra građevine Aleksandra Damnjanović-Petrović.

"Najveći broj prihoda odnosno naknada koje se ostvaruju u postupcima legalizacije predstavljaju prihod lokalnih samouprava, tako da će upravo ovaj sastanak pokazati koliko su opštine i gradovi spremni dodatno da učine ustupke u tom delu", rekla je ona.

Pomoćnica ministra je kazala da će na sastanku saslušati predstavnike lokalnih samouprava i uzeti od njih nove podatke o legalizaciji na njihovim teritorijama.

Ministarstvo će zatim, prema njenim rečima, napraviti analizu stanja i predložiti mere kako bi se legalizacija ubrzala.

"Na skupu u Sava centru predložićemo im način rada, a sve u cilju unapređivanja ove veoma sporne i bolne oblasti u zakonodavstvu i životu Srbije", rekla je Damnjanić-Petrović.

Ministarstvo je pozvalo predstavnike opština i gradova da na sastanak dođu pripremljeni odnosno da dostave podatke o ukupnom broju podnetih zahteva za legalizaciju, broju rešenih zahteva, ali i da daju svoje sugestije i predloge, ukažu na sporna mesta po njihovom viđenju u celom postupku legalizacije.

Pomoćnica ministar je dodala da veliki broj opština nema tehničku opremljenost, niti dovoljan broj kadrova potreban za taj proces, kako bi mogli da se izbore sa velikim brojem podnetih zahteva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik