Vikendice i vile u Hercegovini: Cijene i do 1.000 KM po noćenju

Bez autora
Jun 26 2022

Vikendice u Hercegovini su prava atrakcija u ljetnom periodu, a jedan od najprepoznatljivijih krajeva po tome je Blagaj kod Mostara.

U ovom kraju su u prethodnom periodu, kao gljive poslije kiiše, izrasle brojne luksuzne vikendice i vile. Jedan od vlasnika vila je pojasnio kakve su cijene smještaja u tom kraju. Riječ je o vili koja ima kapacitet za do deset osoba te posjeduje bazen.

- Kod nas je cijena noćenja 250 eura bez obzira na broj posjetilaca, a slobodno je do sredine jula, a nakon toga smo prebukirani - pojasnio je.

Kontaktirali smo još nekoliko vikendica i vila, ali kako su rekli za portal "Avaza" u potpunosti su rezervisani do kraja jula.

Najjeftiniji smještaj koji se iznajmljuje, a sa kojim smo uspjeli stupiti u kontakt je koštao 250 KM po noćenju, a postoje i luksuzne vikendice za do 10 osoba kapaciteta sa bazenom gdje smještaj po noćenju košta do 1.000 KM.

Očigledno je da su vikendice i vile prilagođavane za stranu klijentilu, dok u ovom vremenu inflacije kada ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem teško će ovo moći priuštiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik