Više stambenih kredita

Bez autora
Jul 01 2010

Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita saopštila je danas da je u prvih šest meseci ove godine osigurala 180 miliona evra stambenih kredita, što je preko 60 odsto više nego u istom periodu lane, kada je osigurano 112 miliona evra kredita. Takav podatak ohrabruje da je i tržište nekretnina i privreda Srbije krenula putem izlaska iz krize. Veliki doprinos tom rezultatu su dale mere subvencionisanja stambenih kredita, ali se očekuje da će se trend nastaviti zahvaljujući merama subvencionisanja gradnje i izgradnje neprofitnih stanova. Tržište nekretnina u Srbiji beleži značajan oporavak od januara do juna u odnosu na isti period 2009. godine.

Više stambenih kreditaNacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita saopštila je danas da je u prvih šest meseci ove godine osigurala 180 miliona evra stambenih kredita, što je preko 60 odsto više nego u istom periodu lane, kada je osigurano 112 miliona evra kredita.

Takav podatak ohrabruje da je i tržište nekretnina i privreda Srbije krenula putem izlaska iz krize, navedeno je u saopštenju.

Veliki doprinos tom rezultatu su dale mere subvencionisanja stambenih kredita, ali se očekuje da će se trend nastaviti zahvaljujući merama subvencionisanja gradnje i izgradnje neprofitnih stanova.

Prema podacima NKOSK-a, tržište nekretnina u Srbiji beleži značajan oporavak od januara do juna u odnosu na isti period 2009. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik