Vlada odobrila 500 zahtjeva za subvencionisanje kamata na stambene kredite

Bez autora
Nov 26 2020

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o realizaciji Posebnog programa subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u Republici Srpskoj u 2020. godini.

U Informaciji se navodi da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove od 25. septembra do 25. oktobra, na kojem je bilo 550 zahtjeva, od čega je odobreno 500.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove realizuje se od 2008. godine, a ukupan broj dodijeljenih subvencija od početka realizacije ovog programa, uključujući i posljednji raspisani konkurs, iznosi 4.348.

Od 2008. godine, pa do kraja 2020. godine na ovaj program će biti utrošeno oko 13.300.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove obuhvata subvencionisanje stambenih kredita dobijenih pod povoljnijim uslovima i mladim ljudima pomaže da riješe stambeno pitanje, kao prioritetno pitanje u nastavku njihovih života, osnivanje i razvoj zdrave porodice, kao i povećanje nataliteta i ostanak mladih u Republici Srpskoj.

Na današnjoj sjednici Vlada je dala saglasnost na Prijedlog rebalansa Finansijskog plana-budžeta Fonda zdravstvenog osiguranja za 2020. godinu.

Vlada se upoznala o Informaciji o objavljenom Izvještaju o BiH za 2020. godinu, te zadužila republičke organe uprave da u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju, a s ciljem zaštite ustavnih nadležnosti Republike Srpske, nastave aktivnosti koje se odnose na proces evropskih integracija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik