Vrednost građevinskih radova oko 24 odsto manja

Bez autora
Jul 05 2010

Vrednost građevinskih radova u prvom kvartalu oko 24 odsto manja nego u istom periodu 2009. Vrednost ugovorenih radova izvođača iz Srbije manja oko 22 odsto.Iako država preduzima mere da pomogne građevinskoj industriji, teško da će banke odobravati kredite građevinskim firmama koje se suočavaju s problemima prezaduženosti i blokade računa. Zato građevinci smatraju da bi im u postojećim okolnostima pomogle mere kao što je naplata potreživanja od države, koja im duguje oko 145 miliona evra za 2009.

Vrednost građevinskih radova oko 24 odsto manjaVrednost građevinskih radova u prvom kvartalu oko 24 odsto manja nego u istom periodu 2009, saopštila Privredna komora Srbije. Vrednost ugovorenih radova izvođača iz Srbije manja oko 22 odsto.

Iako država preduzima mere da pomogne građevinskoj industriji, teško da će banke odobravati kredite građevinskim firmama koje se suočavaju s problemima prezaduženosti i blokade računa. "Zato građevinci smatraju da bi im u postojećim okolnostima pomogle mere kao što je naplata potreživanja od države, koja im, prema procenama Unije poslodavaca Srbije, duguje oko 145 miliona evra za 2009, navodi PKS.

Građevinci takođe traže da im se omogući da rade iako imaju blokirane račune i da im se relaksira plaćanje obaveza i doprinosa za zaposlene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik