Za dve godine približno 7.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Bez autora
Nov 23 2020

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu.

Momirović je, nakon obilaska radova u kragujevačkom naselju Denino brdo, najavio da će za dve godine biti završeno ukupno oko 7.000 stanova u okviru prve faze projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Prioritet je da završimo prvu fazu u naredne dve godine i ako sve bude okončano kako bismo želeli planiramo da broj stanova dupliramo u drugoj fazi, rekao je ministar.

On je prethodno održao sastanak sa gradonačelnicima Kragujevca, Kraljeva i Niša o izgradnji stanova za službe bezbednosti u tim gradovima.

Ministar je naveo da će u Kragujevcu biti izgrađeno ukupno 970 stanova, od čega u prvoj fazi 270, ocenivši da se realizacija ovog važnog projekta za taj grad odvija dobro.

Veliki broj radnika iz Kragujevca i okoline angažovan je na pomenutom projektu koji trenutno pokreće ekonomiju u ovom kraju, naglasio je Momirović, napomenuvši da postoje i određena kašnjenja, koja su delimično opravdana zbog situacije sa koronavirusom.

On je upozorio na to da u pojedinim gradovima radovi na projektu izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti ozbiljno kasne i da je obično problem u lokalnim samoupravama zbog neblagovremenih urbanističkih planova i projekata.

Negde imamo problema sa razminiravanjem terena, negde sa infrastrukturom i slično, predočio je ministar i dodao da je današnji sastanak održan kako bi se pomenuti problemi rešili.

Momirović je ukazao na to da je sa gradonačelnikom Kragujevca razgovarao i o izgradnji severne obilaznice i da je taj projekat ušao u budžet Srbije, tako da se očekuje da uskoro počne njegova realizacija.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić rekao je da su u startu realizacije projekta izgradnje stanova problem na terenu pravile zaostale mine, ali da su sada nastavljeni radovi.

Dašić je naveo da će u okviru projekta biti izgrađeno i približno 11 kilometara kanalizacije, 2,5 kilometara saobraćajnica i veliki broj parking mesta.

On je objasnio da se stanovi grade u devet lamela, pri čemu se prva lamela privodi kraju, napomenuvši da se tačan datum useljenja u prve stanove trenutno ne zna, ali bi prateća infrastruktura, koja je preduslov, trebalo da bude završena početkom naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik