Za kupovinu zgrada institucija BiH u Mostaru izdvojeno 5 miliona KM

Bez autora
Sep 29 2015

Projekt je vrijedan 5.000.000,00 KM, a sredstva su već planirana u proračunu institucija BiH za 2015. godinu i nema novih financijskih izdvajanja, a vodiće se kao Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za razdoblje od 2015. do 2017. godine. Savjet ministara BiH je danas, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo Odluku o odobravanju Projekta nabavke objekta za smještaj institucija BiH u Mostaru, s ciljem sustavnog rješavanja problema smještaja institucija BiH, a na osnovu zaključaka Parlamentarne skupštine BiH i Savjeta ministara BiH te preporuka Ureda za reviziju institucija BiH. Projekt je vrijedan 5.000.000,00 KM, a sredstva su već planirana u budžetu institucija BiH za 2015. godinu i nema novih financijskih izdvajanja, a vodiće se kao Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za razdoblje od 2015. do 2017. godine. Savjet ministara BiH će, na prijedlog Službe za zajedničke poslove institucija BiH, donijeti posebnu odluku kojom će se precizno utvrditi cijena, lokacija i površina objekta koji je predmet nabavke.

Projekt je vrijedan 5.000.000,00 KM, a sredstva su već planirana u proračunu institucija BiH za 2015. godinu i nema novih financijskih izdvajanja, a vodiće se kao Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za razdoblje od 2015. do 2017. godine.

Savjet ministara BiH je danas, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo Odluku o odobravanju Projekta nabavke objekta za smještaj institucija BiH u Mostaru, s ciljem sustavnog rješavanja problema smještaja institucija BiH, a na osnovu zaključaka Parlamentarne skupštine BiH i Savjeta ministara BiH te preporuka Ureda za reviziju institucija BiH.

Projekt je vrijedan 5.000.000,00 KM, a sredstva su već planirana u budžetu institucija BiH za 2015. godinu i nema novih financijskih izdvajanja, a vodiće se kao Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za razdoblje od 2015. do 2017. godine.

Savjet ministara BiH će, na prijedlog Službe za zajedničke poslove institucija BiH, donijeti posebnu odluku kojom će se precizno utvrditi cijena, lokacija i površina objekta koji je predmet nabavke.

Kupovinom objekta dugoročno se rješava pitanje smještaja za institucije BiH sa sjedištem u Mostaru i ostvaruju nove budžetske uštede, što je jedan od prioriteta aktualnog Savjeta ministara BiH, saopšteno je iz Službe za informisanje Savjeta ministara BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik