Zakupci prostora na aerodromu "Nikola Tesla" plaćaju punu cenu najma

Bez autora
May 20 2020

Zakupci prostora na aerodromu "Nikola Tesla" imaju problem jer su tokom epidemije ostali bez prihoda, a cene najma ostale su iste.

Dok na aerodromima u Nišu i Kraljevu zakupninu ne plaćaju tokom epidemije, u Beogradu je situacija potpuno drugačija.

"Naime, po uvođenju vanrednog stanja i obustave avio-saobraćaja došlo je do potpunog prekida naših aktivnosti, te smo na preporuku Vlade Srbije angažovali stručnjake koji su, prema našim zahtevima, predali dopise svim međunarodnim aerodromima u Republici Srbiji za obustavu zakupa, a ako ne za obustavu, onda bar za umanjenje 50 odsto cene zakupa poslovnog prostora", rekao je za TV Prvu Jovan Šekularac iz Srpske asocijacije rentakar agencija (SARA).

On je dodao da je rentakar delatnost, kako u Srbiji tako i u regionu, potpuno stala, što će za posledicu imati veoma težak i dug period oporavka, te da su zakupci naišli na nerazumevanje aerodroma "Nikola Tesla", koji nije pozitivno odgovorio na njihove dopise i molbe.

"Želim da istaknem da naše članice, kao društveno odgovorne kompanije, nisu otpuštale radnike, niti su smanjivale plate, ali će, ukoliko se ne pronađe rešenje za novonastalu situaciju, ozbiljno biti ugroženo ne samo poslovanje nego i opstanak mnogih rent-a-car agencija. Naravno, opredeljenje naših članova je da imaju dobre odnose sa aerodromom i duboko smo uvereni da ćemo zajedničkim naporima prevazići ovu situaciju. Iz tog razloga, apelujemo na rukovodstvo beogradskog aerodroma da učine napor i pokušaju da pronađu rešenje", dodao je Šekularac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik