Zemljište u Batajnici prodato za više od četiri miliona evra

Bez autora
Oct 05 2020

Građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Beograda prodato je za 481 milion dinara na javnom nadmetanju, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Građevinsko zemljište u Batajnici površine 7,5 hektara kupljeno je po ceni od 481.330.341 dinar, objavljeno je danas na sajtu grada.

– Zemljište u Ulici majora Zorana Radosavljevića nalazi se neposredno ispred Batajničke petlje sa novom obilaznicom oko Beograda. Lokacija je obuhvaćena Planom detaljne regulacije privredne zone „Gornji Zemun” – zone 3 i 4. Zemljište se nalazi u površinama ostalih namena planiranim za izgradnju objekata u privrednoj zoni – rekao je Vesić.

On je dodao da je ova prodaja dokaz da se, i pored ekonomskog poremećaja u Evropi izazvanog epidemijom virusa kovid-19, u Beograd i dalje investira.

Vrednost građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Beograda, koje je otuđeno od početka ove godine, iznosi 4.297.035.289 dinara ili 36,6 miliona evra. Ovaj iznos postignut je na javnim nadmetanjima koja je za račun Grada Beograda sprovela Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

U sedam postupka javnog nadmetanja otuđeno je deset pojedinačnih građevinskih parcela ukupne površine 100.227 kvadratnih metara. Pored toga, budžet Grada prihoduje dodatna sredstva od doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta koji se investitorima obračunavaju u postupku pribavljanja građevinske dozvole, prenosi Beoinfo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik