Ekonomski rast zemalja jugoistočne Europe od 1990. do 2018.: BiH u minusu

Bez autora
Sep 19 2019

Bosna i Hercegovina od 1990. godine zabilježila je negativnu stopu ekonomskog rasta od jedan posto, Srbija je još gora s negativnih 11 posto. Hrvatska je napredovala s odličnih 58 posto, Slovenija još boljih 98 posto, a Turska nevjerojatnih 239 posto.Spomenute podatke objavio je Soner Cagaptay poznati turski politički analitičar s američkom adresom. Cagaptay je promatrao razdoblje od 38 godina. U kontekstu zamalja bivše Jugoslavija prikaz je indikativan jer obuhvaća razdoblje koji počinje prije raspada države i rata te se ekonomski krah pojedinih današnjih država jasno nazire.

Bosna i Hercegovina od 1990. godine zabilježila je negativnu stopu ekonomskog rasta od jedan posto, Srbija je još gora s negativnih 11 posto.

Ekonomski rast zemalja jugoistočne Europe od 1990. do 2018.: BiH u minusu
Hrvatska je napredovala s odličnih 58 posto, Slovenija još boljih 98 posto, a Turska nevjerojatnih 239 posto.

Spomenute podatke objavio je Soner Cagaptay poznati turski politički analitičar s američkom adresom. Cagaptay je promatrao razdoblje od 38 godina, prenosi Klix.

U kontekstu zamalja bivše Jugoslavija prikaz je indikativan jer obuhvaća razdoblje koji počinje prije raspada države i rata te se ekonomski krah pojedinih današnjih država jasno nazire.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik