FERK izdao tri dozvole za proizvodnju električne energije

Bez autora
Jan 16 2020

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine na redovnoj sjednici izdala je tri dozvole za proizvodnju električne energije podnosiocima zahtjeva ''Anarea'' d.o.o. Gračanica, d.o.o. ''I-Crni'' Cazin te izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za ''Eco Energy'' d.o.o. Gračanica.Kako je saopćeno iz FERK-a, dozvola za rad za distribuciju električne energije izdata je za JP "Elektroprivreda HZHB" d.d. Mostar, dok je privrednom društvu "Axpo BH" d.o.o. iz Mostara izdata dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola II reda. Privredno društvo BTG d.o.o. Tomislavgrad dobilo je FERK-ovu dozvolu za rad (licenciju) za trgovinu na veliko naftnim derivatima, osim LPG-om.

FERK izdao tri dozvole za proizvodnju električne energijeRegulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na redovnoj sjednici održanoj danas izdala je tri dozvole za proizvodnju električne energije podnosiocima zahtjeva ''Anarea'' d.o.o. Gračanica, d.o.o. ''I-Crni'' Cazin te izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za ''Eco Energy'' d.o.o. Gračanica.

Kako je saopćeno iz FERK-a, dozvola za rad za distribuciju električne energije izdata je za JP "Elektroprivreda HZHB" d.d. Mostar, dok je privrednom društvu "Axpo BH" d.o.o. iz Mostara izdata dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola II reda. Privredno društvo BTG d.o.o. Tomislavgrad dobilo je FERK-ovu dozvolu za rad (licenciju) za trgovinu na veliko naftnim derivatima, osim LPG-om.

Na sjednici FERK-a u postupku rasprave upućeni su nacrti dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnosilaca zahtjeva: DOOR-DESING d.o.o. Sarajevo, Servis Jelić d.o.o. Široki Brijeg, Rolar d.o.o. Grude, Solar Invest d.o.o. Konjic, NINO-HA d.o.o. Doboj-Jug, Velovo kućište, vlasnik Anita Ivanković–Lijanović iz Širokog Brijega i Mabog Gumenović d.o.o. Grude.

Postupajući po zahtjevu podnosilaca, FERK je na sjednici donio rješenje o oduzimanju dozvole za rad za proizvodnju električne energije privrednom društvu INTER d.o.o. Tešanj. Doneseno je i šest rješenja po žalbama na akte koje je donijelo JP "Elektroprivreda BiH" d.d. Sarajevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik