Novi sistem bezbednosti u poštama u Srbiji

Bez autora
Apr 14 2010

Javno preduzeće PTT Srbije najavilo je da će početi uvođenje novog sistema zaštite od pljački pošta. Radi se o komorskom sistemu sa duplim vratima sa vremenskom bravom na kasama, koji će onemogućiti istovremeno otvaranje kase i vrata blagajne, ali i otvaranje kase pre isteka određenog vremena.Sistem podrazumeva i elektromagnetnu bravu na ulaznim vratima pošte koja se kontroliše daljinskim putem. Tih nekoliko prstenova zaštite trebalo bi da odvrati kriminalce, ali i da ih zadrži duže u objektu ukoliko pokušaju pljačku, što daje prostora policiji za intervenciju i hvatanje razbojnika.

Novi sistem bezbednosti u poštama u SrbijiJavno preduzeće PTT Srbije najavilo je da će početi uvođenje novog sistema zaštite od pljački pošta.

Radi se o komorskom sistemu sa duplim vratima sa vremenskom bravom na kasama, koji će onemogućiti istovremeno otvaranje kase i vrata blagajne, ali i otvaranje kase pre isteka određenog vremena, navedeno je u saopštenju tog preduzeća.

Sistem podrazumeva i elektromagnetnu bravu na ulaznim vratima pošte koja se kontroliše daljinskim putem.

Tih nekoliko prstenova zaštite trebalo bi da odvrati kriminalce, ali i da ih zadrži duže u objektu ukoliko pokušaju pljačku, što daje prostora policiji za intervenciju i hvatanje razbojnika.

Kako se ističe, novi sistem bezbednosti više od mesec dana probno je funkcionisao u nekoliko pošta i u nekoliko slučajeva opravdao postojanje, jer je sprečio razbojnike da uđu u poštu.

Nakon kategorizacije bezbednosne ugroženosti PTT objekata, novi sistem biće uveden u najugroženije pošte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik