Online provera uplaćenih doprinosa

Bez autora
Apr 07 2010

Republički zavod za zdravstveno osiguranje omogućio je zaposlenim osiguranicima da provere da li je njihov poslodavac uplatio doprinose za zdravstveno osiguranje, koristeći "Pretraživač za uplatu doprinosa" koji je objavljen na sajtu RZZO.Osiguranici mogu proveriti da li je njihov poslodavac izmirio obavezu uplate doprinosa unoseći u Pretraživač podatake iz svoje zdravstvene knjižice. Zakonom o zdravstvenom osiguranju definisano je da zdravstvene knjižice mogu biti overene samo ukoliko su doprinosi za zdravstveno osiguranje uplaćeni...

Online provera uplaćenih doprinosa

Republički zavod za zdravstveno osiguranje omogućio je zaposlenim osiguranicima da provere da li je njihov poslodavac uplatio doprinose za zdravstveno osiguranje, koristeći "Pretraživač za uplatu doprinosa" koji je objavljen na sajtu RZZO.

Osiguranici mogu proveriti da li je njihov poslodavac izmirio obavezu uplate doprinosa unoseći u Pretraživač podatake iz svoje zdravstvene knjižice.

Zakonom o zdravstvenom osiguranju definisano je da zdravstvene knjižice mogu biti overene samo ukoliko su doprinosi za zdravstveno osiguranje uplaćeni.

Kontrola, prikupljanje i naplata doprinosa za zdravstveno osiguranje je u nadležnosti Poreske uprave, koja podatke o izmirenim, odnosno neizmirenim obavezama dostavlja Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje. Takođe, postoji mogućnost da Poreska uprava Republičkom zavodu ne dostavi podatke o zaduženjima. Iz tih razloga Republički zavod za zdravstveno osiguranje ne može snositi odgovornost za tačnost podataka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik