Raspisan konkurs za posao u Nemačkoj: Nova šansa za medicinske sestre i tehničare iz Srbije

Bez autora
May 27 2019

U Kragujevcu danas borave predstavnici "Triple Win" projekta nemačke Organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koji, zajedno sa Nacionalnom službe za zapošljavanje Srbije i Nemačke, sprovode konkurs za posao medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj.Poslednji krug razgovora sa 70 izabranih kandidata koji su se prijavili za posao održava se danas u Kragujevcu, a sutra i prekosutra u Beogradu. Razgovori za odlazak u Nemačku obavljaju se u prostorijama Nacionale službe za zapošljavanje, a nakon ovog kruga razgovora najbolji kandidati biće obavešteni o ispunjavanju uslova za ulazak u program.

Raspisan konkurs za posao u Nemačkoj: Nova šansa za medicinske sestre i tehničare iz SrbijeU Kragujevcu danas borave predstavnici "Triple Win" projekta nemačke Organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koji, zajedno sa Nacionalnom službe za zapošljavanje Srbije i Nemačke, sprovode konkurs za posao medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj.

Poslednji krug razgovora sa 70 izabranih kandidata koji su se prijavili za posao održava se danas u Kragujevcu, a sutra i prekosutra u Beogradu.

Razgovori za odlazak u Nemačku obavljaju se u prostorijama Nacionale službe za zapošljavanje (NSZ), a nakon ovog kruga razgovora najbolji kandidati biće obavešteni o ispunjavanju uslova za ulazak u program.

U "Triple Win" kažu da je to jedini projekat na medjudržavnom nivou i da je reč isključivo o posredovanju kod onih kandidata čija su zanimanja u oblasti nege zvanično deficitarna u Nemačkoj.

Zato se, kažu, posredovanje odnosi samo na medicinske sestre i tehničare opšteg i pedijatrijskog smera, a ne na doktore, anesteziologe, niti bilo koga drugog.

Projekat se sprovodi na osnovu "Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj" zaključenog 2013. godine. izmedju Savezne službe za zapošljavanje (BA) Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik