Rehabilitovano 500 kilometara pruga u Srbiji

Bez autora
Aug 22 2019

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je u Srbiji rehabilitovano 500 kilometara pruga i da će prosečna brzina vozova za dve i po godine biti između 100 i 110 kilometara na sat.Mihajlović je navela da će, takođe, građani od novembra 2021. godine moći da koriste brzi voz na pruzi Beograd–Novi Sad, na kojoj će brzina biti 200 kilometara na sat. Potpredsednica Vlade je ukazala na to da Srbija nikad nije imala brzu prugu, i dodala da postoji nekoliko linija koje su sređene, ali da to nije dovoljno.

Rehabilitovano 500 kilometara pruga u SrbijiPotpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je  da je u Srbiji rehabilitovano 500 kilometara pruga i da će prosečna brzina vozova za dve i po godine biti između 100 i 110 kilometara na sat.

Mihajlović je, gostujući na Televiziji Hepi, navela da će, takođe, građani od novembra 2021. godine moći da koriste brzi voz na pruzi Beograd–Novi Sad, na kojoj će brzina biti 200 kilometara na sat.

Potpredsednica Vlade je ukazala na to da Srbija nikad nije imala brzu prugu, i dodala da postoji nekoliko linija koje su sređene, ali da to nije dovoljno.

Ona je podsetila na to da je u prethodne četiri godine, zahvaljujući velikom i napornom radu, u našoj zemlji izgrađeno približno 300 kilometara auto-puteva.

Napredak se gleda po broju puteva. Auto-put se pravi zbog građana, odnosno svih nas, rekla je Mihajlović i objasnila da se putevi, odnosno infrastruktura, grade u odnosu na potrebe regiona ili zemlje.

Potpredsednica Vlade je naglasila da je svaki put isplativ, a da je otvaranje auto-puta važan događaj za celu zemlju jer znači bolji život, investicije i veću bezbednost u saobraćaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik