Smernice Vlade Srbije javnim preduzećima

Bez autora
Oct 20 2019

Vlada Srbije donela je uredbu o utvrđivanju elemenata godišnjeg programa poslovanja za 2020. godinu, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja za period 2020 - 2022. godine javnih preduzeća i drugih oblika organizovanja koji obavljaju delatnost od opšteg interesa.Ovim smernicama obavezuju se javna preduzeća i društva kapitala da u pripremi godišnjeg, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja polaze od ciljeva i smernica ekonomske i fiskalne politike Vlade, navodi se u uredbi objavljenoj u Službenom glasniku.

Smernice Vlade Srbije javnim preduzećimaVlada Srbije donela je uredbu o utvrđivanju elemenata godišnjeg programa poslovanja za 2020. godinu, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja za period 2020 - 2022. godine javnih preduzeća i drugih oblika organizovanja koji obavljaju delatnost od opšteg interesa.

Ovim smernicama obavezuju se javna preduzeća i društva kapitala da u pripremi godišnjeg, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja polaze od ciljeva i smernica ekonomske i fiskalne politike Vlade, navodi se u uredbi objavljenoj u Službenom glasniku.

Obaveza javnih preduzeća je, kaže se, da se pridržavaju strateških, zakonskih i podzakonskih akata koja primenjuju u svom poslovanju, kao i da izvrše sveobuhvatnu analizu poslovanja za 2019. godinu, kako bi godišnji program poslovanja za 2020, odnosno trogodišnji program, planirali na realnim osnovama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik