U FBiH ove godine povećana potrošnja prirodnog gasa

Bez autora
Sep 18 2019

U Bosni i Hercegovini je u osam mjeseci ove godine isporučeno ukupno 156 miliona Sm3 prirodnog gasa, od čega je Federaciji BiH isporučeno 119 miliona Sm3.Poređenja radi, potrošači u Federaciji BiH su u osam mjeseci prošle godine potrošili 109 miliona Sm3, što znači da je ove godine u FBiH ostvareno povećanje potrošnje prirodnog gasa za oko devet posto u odnosu na isti period prošle godine. Udio u ukupnoj potrošnji prirodnog gasa u BiH iznosi – FBiH oko 75 posto, a RS oko 25 posto.

U FBiH ove godine povećana potrošnja prirodnog gasaU Bosni i Hercegovini je u osam mjeseci ove godine isporučeno ukupno 156 miliona Sm3 prirodnog gasa, od čega je Federaciji BiH isporučeno 119 miliona Sm3.

Poređenja radi, potrošači u Federaciji BiH su u osam mjeseci prošle godine potrošili 109 miliona Sm3, što znači da je ove godine u FBiH ostvareno povećanje potrošnje prirodnog gasa za oko devet posto u odnosu na isti period prošle godine.

Udio u ukupnoj potrošnji (156 miliona Sm3) prirodnog gasa u BiH iznosi – FBiH oko 75 posto, a RS oko 25 posto.

Što se tiče predstojeće sezone grijanja, iz kompanije BH-Gas navode da nemaju nikakve najave za bilo kakve smetnje u snabdjevanju potrošača prirodnim gasom u narednom periodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik