U radni odnos primljeno 213 vatrogasaca i 80 policajaca

Bez autora
Dec 26 2019

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas svečanoj promociji novih 213 vatrogasaca-spasilaca i 80 policajaca u Nastavnom centru u Kuli.Stefanović je vatrogascima-spasiocima i policijskim službenicima koji su danas primljeni u radni odnos poručio da od njih očekuje da opravdaju poverenje koje im je Srbija ukazala i uvek budu na usluzi građanima. Potpredsednik Vlade je naveo podatak da je sa ovim prijemom Ministarstvo unutrašnjih poslova u 2019. godini podmlađeno sa ukupno 1.309 novih policajaca i 326 vatrogasaca-spasilaca.

U radni odnos primljeno 213 vatrogasaca i 80 policajacaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas svečanoj promociji novih 213 vatrogasaca-spasilaca i 80 policajaca u Nastavnom centru u Kuli.

Stefanović je vatrogascima-spasiocima i policijskim službenicima koji su danas primljeni u radni odnos poručio da od njih očekuje da opravdaju poverenje koje im je Srbija ukazala i uvek budu na usluzi građanima.

Potpredsednik Vlade je naveo podatak da je sa ovim prijemom Ministarstvo unutrašnjih poslova u 2019. godini podmlađeno sa ukupno 1.309 novih policajaca i 326 vatrogasaca-spasilaca.

On je rekao da su budući vatrogasci-spasioci nakon 17 nedelja praktične i teorijske obuke savladali i usvojili potreban nivo znanja i veština za obavljanje ovog veoma odgovornog i možda najtežeg posla u zemlji.

Stefanović je vatrogascima, koji će već danas biti raspoređeni u 78 područnih vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji, poručio da će imati mnogo teških dana punih izazova, ali i puno srce kada osete zahvalnost ljudi kojima pomognu.

Prema njegovim rečima, pripadnici Sektora za vanredne situacije su samo tokom ove godine imali 34.451 intervenciju i spasili 1.342 osobe.

Potpredsednik Vlade je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je pronađen model da se primi i 80 diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta, koji su zbog određenih pravila službe morali da prođu dodatni jednomesečni kurs u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Vatrogasac Esad Duran izrazio je zahvalnost na pruženoj prilici da kroz proces selekcije budu izabrani najbolji kandidati na konkursu, kao i na uslovima koji su obezbeđeni tokom obuke.

Trudićemo se da već od sutra budemo odgovorni, požrtvovani, neustrašivi i odlučni pripadnici MUP-a, u službi bezbednosti građana, zaštite i spasavanja ugroženih života i imovine, poručio je Duran.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik