Deficit budžeta u prva dva meseca ove godine 0,6 milijardi dinara

Bez autora
Apr 07 2020

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u prva dva meseca ove godine ostvaren deficit republičkog budžeta u iznosu od 0,6 milijardi dinara.

Prihodi su ostvareni u iznosu od 204,7 milijardi dinara, a rashodi su izvršeni u iznosu od 205,3 milijarde dinara, pri čemu je deficit u februaru iznosio 12,8 milijardi dinara.

U februaru su naplaćeni prihodi u iznosu od 94,7 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 83,6 milijardi dinara. Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV-a u iznosu od 41,1 milijardu dinara i akciza u iznosu od 23,9 milijardi dinara.

Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od 10,7 milijardi dinara, a priliv donacija u februaru iznosio je 0,4 milijarde dinara.

Rashodi su izvršeni u iznosu od 107,4 milijarde dinara, pri čemu su rashodi za zaposlene u februaru iznosili 26,6 milijardi dinara, dok je isplata kamata iznosila 15,7 milijardi dinara.

Kapitalni izdaci iznosili su 12,4 milijarde dinara, a transferi organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja OOSO (Fond PIO, RFZO, NSZ, Fond SOVO) 15,3 milijarde dinara.

Na nivou opšte države, u prva dva meseca ove godine ostvaren je fiskalni deficit u iznosu od 6,6 milijardi dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 27,6 milijardi dinara.

Prema godišnjem planu izvršenja budžeta opšte države, za prva dva meseca planiran je fiskalni deficit u iznosu od 20,6 milijardi dinara, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik