Rusija: Odobreno – i Srbija na spisku

Bez autora
Sep 21 2023

Ruska vlada odobrila je listu zemalja čijim bankama je dozvoljeno da trguju na ruskom deviznom tržištu, prema naredbi koju je potpisao premijer Mihail Mišustin.

Sada je bankama i brokerima iz prijateljskih i neutralnih zemalja dozvoljeno da trguju na ruskom deviznom tržištu, kao i na tržištu derivata. Pravo da trguju dato je 31 zemlji, uključujući Srbiju.

To su još Azerbejdžan, Jermenija, Belorusija, Kirgistan, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Alžir, Bangladeš, Bahrein, Brazil, Venecuela, Vijetnam, Egipat, Indija, Indonezija, Iran, Katar, Kina, Kuba, Malezija, Maroko, Mongolija, UAE, Oman, Pakistan, Saudijjska Arabija, Tajland, Turska i Južna Afrika, prenosi Komersant.

Rezolucija je pripremljena za primenu novih odredbi zakona "O organizovanim aukcijama", usvojenog u julu ove godine. Ranije su pristup ruskom deviznom tržištu imale nerezidentne banke iz zemalja Evroazijske unije, kao i banke iz Tadžikistana. Na ruskom deviznom tržištu poslovala je ukupno 21 nerezidencijalna banka, prenosi portal Biznis.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik