Agrokor u šećernom biznisu vrijednom 88 milijuna kuna

Bez autora
Mar 30 2010

Belje, PIK Vinkovci i VUPIK u sastavu Agrokor koncerna te šećerana Viro i Sladorana danas su u upravi Belja potpisali 88 milijuna kuna vrijedan ugovor o proizvodnji šećerne repe u ovoj godini. Potpisivanje ugovora nastavak je Agrokorove suradnje s najvećim hrvatskim proizvođačima šećera za koje će na svojim površinama zasijati 4700 hektara, što je 20 posto ukupno ugovorenih površina pod šećernom repom u Hrvatskoj i više od 30 posto slatkog korijena. Belje je lani na površini od 1500 hektara proizvelo 116.300 tona šećerne repe za Viro, a ove godine planovi su još veći. Kao najveći hrvatski proizvođač šećerne repe potpisivanjem ovog ugovora dajemo podršku domaćoj prerađivačkoj i prehrambenoj industriji koja finalizira primarnu proizvodnju u Hrvatskoj.

Agrokor u šećernom biznisu vrijednom 88 milijuna kunaBelje, PIK Vinkovci i VUPIK u sastavu Agrokor koncerna te šećerana Viro i Sladorana danas su u upravi Belja potpisali 88 milijuna kuna vrijedan ugovor o proizvodnji šećerne repe u ovoj godini.

Potpisivanje ugovora nastavak je Agrokorove suradnje s najvećim hrvatskim proizvođačima šećera za koje će na svojim površinama zasijati 4700 hektara, što je 20 posto ukupno ugovorenih površina pod šećernom repom u Hrvatskoj i više od 30 posto slatkog korijena.

- Belje je lani na površini od 1500 hektara proizvelo 116.300 tona šećerne repe za Viro, a ove godine planovi su još veći. Kao najveći hrvatski proizvođač šećerne repe potpisivanjem ovog ugovora dajemo podršku domaćoj prerađivačkoj i prehrambenoj industriji koja finalizira primarnu proizvodnju u Hrvatskoj - rekao je Goran Pajnić, predsjednik uprave Belja.

Prema riječima Željka Zadre, predsjednika uprave tvornice šećera Viro, članice koncerna Agrokor već danas ostvaruju prinose daleko iznad europskog prosjeka što iznosi 12 tona šećera po hektaru te je takva proizvodnja najbolje jamstvo konkurentnosti hrvatskog šećera u Europskoj uniji.

- Šećer i duhan jedini su hrvatski prehrambeni proizvodi koji uopće ulaze u statistiku EU (više od 1% ukupne proizvodnje u EU) te time i potpisivanje ovog ugovora dobiva na važnosti - kazao je Zadro.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik