Belje otvorilo najsuvremeniju vinariju u regiji

Bez autora
Sep 12 2011

U vinogradima baranjskog vinogorja, na obroncima Banova brda, otvoren je vinski kompleks Vina Belje, vrijedan 20 milijuna eura. U novom kompleksu proizvodit će se godišnje osam milijuna litara vrhunskog vina. Uspješnost berbe na 583 hektara beljskih vinograda, osim klimatskih prilika, jamči i smještaj vinarije u samom srcu vinograda, što će omogućiti brzu i kvalitetnu dopremu grožđa na preradu, kazala je Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora za strategijske poslove. Posebno važnim ocijenila je što će već od ove jeseni novi kompleks biti otvoren za turističke obilaske u kojima će posjetitelji imati prilike upoznati se s beljskim vinima. Novo vinsko postrojenje ocijenila je iznimno važnim za daljnji razvoj vinogradarstva u Hrvatskoj, dodavši kako je cilj da Belje na prostoru Baranje osigura proizvodnju grožđa na 610 hektara. Zasad se grožđe uzgaja na malo više od 500 hektara.

Belje otvorilo najsuvremeniju vinariju u regijiU vinogradima baranjskog vinogorja, na obroncima Banova brda, otvoren je vinski kompleks Vina Belje, vrijedan 20 milijuna eura. U novom kompleksu proizvodit će se godišnje osam milijuna litara vrhunskog vina.

Uspješnost berbe na 583 hektara beljskih vinograda, osim klimatskih prilika, jamči i smještaj vinarije u samom srcu vinograda, što će omogućiti brzu i kvalitetnu dopremu grožđa na preradu, kazala je Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora za strategijske poslove.

Posebno važnim ocijenila je što će već od ove jeseni novi kompleks biti otvoren za turističke obilaske u kojima će posjetitelji imati prilike upoznati se s beljskim vinima.

Novo vinsko postrojenje ocijenila je iznimno važnim za daljnji razvoj vinogradarstva u Hrvatskoj, dodavši kako je cilj da Belje na prostoru Baranje osigura proizvodnju grožđa na 610 hektara. Zasad se grožđe uzgaja na malo više od 500 hektara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik