Delta agrar ulaže 26 miliona evra u proširenje voćnjaka

Bez autora
Apr 11 2010

Poljoprivredna kompanija Delta agrar pokrenula je projekat proširenja voćnjaka u Čelarevu za 500 hektara do 2013. godine, u koji će uložiti 26 miliona evra. U čelarevskom voćnjaku "Podunavlje" ove godine biće izgrađena i hladnjača za smeštaj jabuka kapaciteta 6.000 tona, vredna šest miliona evra. Veći deo roda jabuke iz voćnjaka u Čelarevu izvozi se na tržište Ruske Federacije, a u ovoj godini Delta agrar planira da na rusko tržište izveze 10.000 tona jabuka iz voćnjaka Podunavlje. Plantaža jabuka na imanju Podunavlja prostire se na 125 hektara i ima 500.000 stabala jabuka, a cela površina voćnjaka pokrivena je mrežom za protivgradnu zaštitu i sistemom za zaštitu od mraza. U sklopu voćnjaka je meteorološka stanica, zasad je pokriven GPRS sistemom, a kontrola parametara i upravljanje obavljaju se kompjuterski.

Delta agrar ulaže 26 miliona evra u proširenje voćnjakaPoljoprivredna kompanija Delta agrar pokrenula je projekat proširenja voćnjaka u Čelarevu za 500 hektara do 2013. godine, u koji će uložiti 26 miliona evra.

Kako se navodi u Delta agraru, koji posluje u okviru Delta holdinga, u čelarevskom voćnjaku "Podunavlje" ove godine biće izgrađena i hladnjača za smeštaj jabuka kapaciteta 6.000 tona, vredna šest miliona evra.

Veći deo roda jabuke iz voćnjaka u Čelarevu izvozi se na tržište Ruske Federacije, a u ovoj godini Delta agrar planira da na rusko tržište izveze 10.000 tona jabuka iz voćnjaka Podunavlje.

Plantaža jabuka na imanju Podunavlja prostire se na 125 hektara i ima 500.000 stabala jabuka, a cela površina voćnjaka pokrivena je mrežom za protivgradnu zaštitu i sistemom za zaštitu od mraza.

U sklopu voćnjaka je meteorološka stanica, zasad je pokriven GPRS sistemom, a kontrola parametara i upravljanje obavljaju se kompjuterski.

Imanje Podunavlje iz Čelareva, koje posluje u sastavu Delta agrara, dobitnik je nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" za 2009. godinu u kategoriji Najbolji izvoznik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik