Dodela podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva

Bez autora
May 20 2013

Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za poljoprivredu, raspisala je Konkurs za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva na teritoriji grada Beograda za 2013. godinu – “Zeleni prsten”. Podsticajna sredstva namenjena su za nabavku i postavljanje opreme za zaštitu zasada voćaka, za zaštitu zasada jagoda, za plastenik sa sistemom za navodnjavanje i prihranu i za sistem za navodnjavanje i prihranu. Podsticajna sredstva, koja su namenska i bespovratna, dodeljuju se u iznosu od 80 posto cene prihvatljivih troškova nabavke i postavljanja opreme. Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje ispunjava sledeće uslove: da ima prebivalište na teritoriji grada Beograda; da ima registrovano porodično poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Beograda; da se katastarska parcela na kojoj se postavlja oprema nalazi na teritoriji grada Beograda...

Dodela podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstvaGradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za poljoprivredu, raspisala je Konkurs za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva na teritoriji grada Beograda za 2013. godinu – “Zeleni prsten”.

Podsticajna sredstva namenjena su za nabavku i postavljanje opreme za:
– zaštitu zasada voćaka – protivgradna mreža sa sistemom za navodnjavanje i prihranu, na površini od 0,25 do 1 ha;
– zaštitu zasada jagoda – veroneze tunel sa sistemom za navodnjavanje i prihranu, na površini od 0,25 do 0,50 ha;
– plastenik sa sistemom za navodnjavanje i prihranu, na površini od 0,05 do 0,20 ha;
– sistem za navodnjavanje i prihranu na površini od 0,25 do 1 ha.

Podsticajna sredstva, koja su namenska i bespovratna, dodeljuju se u iznosu od 80 posto cene prihvatljivih troškova nabavke i postavljanja opreme.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje ispunjava sledeće uslove:
– da ima prebivalište na teritoriji grada Beograda;
– da ima registrovano porodično poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Beograda;
– da se katastarska parcela na kojoj se postavlja oprema nalazi na teritoriji grada Beograda;
– da je katastarska parcela na kojoj se postavlja oprema u vlasništvu podnosioca prijave ili u zakupu od podnosioca prijave za proizvodne zasade jabučastog, koštičavog, jezgrastog voća i vinograda najmanje do 2033. godine, za zasade jagodičastog voća najmanje do 2020. godine, osim za zasade jagoda najmanje do 2015. godine i proizvodnju povrća u plastenicima najmanje do 2018. godine;
– da poseduje saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o investicionom ulaganju za podizanje višegodišnjih zasada za zakupljeno zemljište u državnoj svojini na kome se podižu zasadi voćaka ili za postavljanje plastenika;
– da katastarska parcela ima adekvatan dovod vode;
– da katastarska parcela nije opterećena hipotekom i
– da po nekom drugom osnovu ne koristi bespovratna podsticajna sredstva za istu namenu.

U tabeli je dat prikaz vrsta i osnovnih karakteristika opreme koja je predmet ovog konkursa, minimalna i maksimalna površina na kojoj se postavlja oprema, kao i maksimalni iznosi podsticajnih sredstava.

Prijave sa propratnom dokumentacijom se moraju dostaviti u zapečaćenoj koverti ličnom dostavom na pisarnicu ili to preporučenom poštom na adresu:
Gradska uprava grada Beograda
Sekretarijat za poljoprivredu
Kraljice Marije 1/XVII
Beograd

Rok za podnošenje prijava je 14. jun 2013. godine do 16 sati.

Obrasci prijave i izjave dostupni su i mogu se preuzeti i sa sajta grada Beograda ili u prostorijama Sekretarijata za poljoprivredu Gradske uprave grada Beograda, Kraljice Marije 1/XVII, kancelarija 1709, svakog radnog dana od 9 do 16 sati.

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona: 011/7157-397, 011/7157-396, 011/7157-398 i 011/7157-402.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik